Rechter verbiedt verdachte om getuige uit cel te bellen

Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor verbood de verdachte Sandiep S. gisteren om vanuit de cel naar de getuige V.L. te bellen. Volgens de getuige zou hij dagelijks door de verdachte worden gebeld en gevraagd om de aangifte tegen hem in te trekken. Volgens de getuige was hij enkele maanden geleden door de verdachte benaderd om een voertuig van het merkt Toyota Landcruiser te kopen voor een bedrag van USD 4.500. Het bedrag zou in drie kavels worden betaald. Hij besloot hiermee akkoord te gaan, omdat hij met de verdachte bevriend was. Achteraf besloot V.L. om nog USD 7.000 in het voertuig te stoppen om het voertuig in rijdende staat te krijgen. Echter bleek dat de verdachte achteraf niet in staat was om het voertuig op naam van de getuige over te schrijven. Volgens V.L. had hij dit herhaaldelijk aan de verdachte gevraagd, zonder het gewenste resultaat. Wat de zaak nog erger maakte, was dat de verdachte een generator ter waarde van USD 1.500 bij hem had opgekocht, maar niet had betaald. Volgens de verdachte was de overschrijving van het voertuig moeilijk, omdat de oorspronkelijke verkoper, een Koreaan, zelf ook weigerde om het voertuig aan hem over te dragen. Hierdoor bleef hij in gebreke. Hij is bereid de getuige in twee maanden terug te betalen voor zowel het voertuig als de generator. Deze zaak wordt op 01 april verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!