Oppositionele DNA-leden zijn inactieve DNA beu

De leden Radjkoemar Randjietsingh, Ruth Wijdenbosch, Paul Somohardjo, Ronny Asabina, Winston Jessurun, Guno Castelen, Harish Manorath en Asiskoemar Gajadien, allen van de oppositie, hebben gisteren een schrijven gericht aan de voorzitter van De Nationale Assemblee, Jennifer Geerlings-Simons. Dit schrijven is gebaseerd op artikel 29 van het Reglement van Orde. ‘De voorzitter belegt de vergaderingen zo dikwijls hij dit nodig oordeelt of dit door vijf leden schriftelijk met opgave van het onderwerp is verzocht’, bepaalt het artikel. De DNA-leden vragen de parlementsvoorzitter om op de meest korte termijn een openbare vergadering uit te schrijven met als agendapunt ‘Behandeling van de begrotingen voor het dienstjaar 2015’, beginnende met de ‘Algemene Politieke Beschouwingen’.
Dit verzoek staat in het licht van het feit dat door de president de ontwerpbegrotingen reeds zijn ingediend op 1 oktober 2014, waarbij hij een uiteenzetting heeft gegeven van het door de regering te voeren beleid. De grondwet schrijft in dit kader voor dat alle uitgaven van de Staat en de middelen ter dekking van de uitgaven worden geraamd op de begroting, zodat De Nationale Assemblee zich daarover kan uitspreken.
De leden zijn de inactieve DNA beu en wensen te vergaderen. Ook het gehaal en getrek over de agenda en te behandelen wetten, moeten even terzijde worden gelegd voor het grotere belang. De goedgekeurde begrotingen zijn cruciaal voor de verkiezingen en moeten zo spoedig mogelijk in behandeling worden genomen.

error: Kopiëren mag niet!