Notch-trainer Martinus in clinch met wedstrijdleiding

1 NotchSV Notch kreeg zondag in het Ronnie Brunswijkstadion de ploeg van Botopasie op bezoek in het kader van de SVB Hoofdklasse. Deze wedstrijd, die een chaotisch aanvang kende door een meningsverschil tussen de wedstrijdleiding en trainer Joel ‘Bordeaux’ Martinus van Notch, vond bijna geen voortgang. De wedstrijdleiding, onder aanvoering van Hedwig Vinkwolk, had aan Botopasie doorgegeven dat de partij geen voortgang zou vinden. De reden was dat Martinus de mening was toegedaan dat Vinkwolk hem niet beleefd genoeg had aangesproken voor het betalen van de arbitersfee voor de wedstrijd. De Notch-topman zei dan liever niet te zullen betalen.
Toen de spelers van Botopasie in de bus stapten en op vertrek stonden , kregen zij te horen van Vinkwolk dat de wedstrijd alsnog gespeeld zou worden. Volgens Vinkwolk zou niet spelen mogelijk betekenen dat ze de wedstrijd reglementair zouden verliezen. De wedstrijd werd uiteindelijk gespeeld na onderbreking van ruim een uur. Notch won deze ontmoeting na een ruststand van 1-0 met 2-1. De doelpuntwen van Notch kwamen op naam van Edven Welkens en Orveo Anautan. Bueno Wens deed iets terug voor de jongens van Botopasie. Vermeldenswaard is dat het veld in het Brunswijkstadion slecht was. Ook was de belijning zo slecht, dat er met kegels indicaties waren geplaatst waar de belijning was.
Voorwaardelijke straf
Martinus ging deze wedstrijd in met een voorwaardelijke straf. Hij werd op woensdag 7 januari geschorst door het tuchtcollege van de SVB voor 2 wedstrijden, waarvan 1 voorwaardelijk met een proeftijd van 3 maanden. Martinus had namelijk in een wedstrijd eind 2014 de arbiter uitgescholden en met de dood bedreigd. Hiervoor werd hij uit de stadion gezet door de arbiter. De milde uitspraak van het tuchtcollege was dat hij in geen enkele hoedanigheid mocht deelnemen aan een wedstrijd van Notch onder auspicien van de SVB. De onvoorwaardelijke straf zat hij uit in de bekermatch tegen West United (met 1-2 verloren). De wedstrijd tegen Botopasie was zijn voorwaardelijke. We zijn benieuwd of de wedstrijdleiding rapportage heeft gemaakt tegen Martinus zijn gedrag en/of de SVB overgaat tot het omzetten van zijn voorwaardelijke straf.

error: Kopiëren mag niet!