Naam Dassasingh wordt niet genoemd in aangifte Jhauw

Ondernemer Lall Dassasingh zegt aan Dagblad Suriname dat hij moe is van de vele verhoren in de achterliggende periode bij de politie. Directeur Ramsoender Jhauw van Surishoping heeft publiekelijk Dassasingh beschuldigd iemand de opdracht gegeven te hebben om hem te liquideren. De huurmoordenaar, Stephan Westfa, zou alles hebben opgebiecht aan Jhauw en het moordplan niet hebben uitgevoerd. Jhauw heeft de getuigenis vastgelegd en eerder laten horen op een persconferentie. Daarna is hij naar de politie gestapt om aangifte tegen Prashant Dassasingh te doen. Lall Dassasingh zegt dat Jhauw in deze zaak onnodig de naam van hem en zijn zoon tijdens een persconferentie wereldkundig heeft gemaakt, terwijl hij dit nooit bij zijn aangifte bij de politie heeft gedaan. De enige persoon wiens naam volgens hem wel in het proces-verbaal van de politie voorkomt, is de huurmoordenaar Westfa zelf. De naam van zoon Prashant zou alleen zijn aangehaald, doordat volgens Jhauw, Westfa de foto van hem aan Jhauw zou hebben getoond. Het gaat hierbij om de foto waarop de zoon met een machinegeweer staat. Lall Dassasingh vindt dat Jhauw onnodig zijn goede naam en eer wil aantasten door leugenachtige verklaringen af te leggen. Daarnaast verbaast het hem dat hij na zo een lang onderzoek ineens hoort dat zijn familie niets met deze zaak te maken heeft. De ondernemer zegt dat het om een te zware beschuldiging gaat en deze niet gelaten zal worden voor wat het is. ‘Ik doe al 28 jaar zaken in Suriname. Wij zijn een paar keer beroofd.’ Dit is waarom de onlangs ingediende rechtszaak, om zijn naam gezuiverd te hebben, normaal voortgang vindt.
Het frappante in deze zaak is dat zowel Jhauw als Dassasingh aangeeft dat ze elkaar niet kennen. Jhauw gaat zover om zelfs aan te geven dat hij de Dassasinghs nooit eerder heeft gezien. Desondanks blijft hij erbij dat de eigenaar van Flex NV door pure corruptie de gunning, om spullen voor de brandweer te leveren, heeft gehad. Dassasingh merkt op dat er een openbare aanbesteding is gehouden, waarbij de gunning van de brandweer naar zijn bedrijf, NV Flex, is gegaan. De ondernemer gaat ervan uit dat de politie de zaak grondig zal onderzoeken, maar wenst vooralsnog erbuiten gelaten te worden.
Inspecteur Glenn Fernand, hoofd van de afdeling Kapitale Delicten van de politie, zegt dat het horen van verschillende mensen in deze zaak noodzakelijk is om de waarheid te achterhalen. Inhoudelijk wil de wetsdienaar niet ingaan op de zaak, maar geeft wel aan dat bij de verschillende verhoren verschillende namen zijn gevallen. Hierdoor was het noodzakelijk om beide Dassasinghs wederom te horen. Vooralsnog worden ze niet aangemerkt als verdachten. Ondertussen wordt Westfa sedert november 2014 op last van de procureur-generaal opgespoord. Verder is aan de internationale politieorganisatie Interpol gevraagd om Westfa internationaal te signaleren. Er wordt niet uitgesloten dat hij uit Suriname is gevlucht. De verdachte wordt ook gezocht voor diefstal door middel van geweldpleging. Hij moet betrokken zijn geweest bij de diefstal van een auto, waarbij geweld is gebruikt.
FR

error: Kopiëren mag niet!