Jong Rambaan protesteert tegen meespelen Van Veenendaal

Het moment waarbij Deva Boys-voorzitter Ravin Changoer (l) in discussie ging tegen Jong Rambaan-voorzitter Kriesne Biharie
Het moment waarbij Deva Boys-voorzitter Ravin Changoer (l) in discussie ging tegen Jong Rambaan-voorzitter Kriesne Biharie

2 Jong Rambaan 1Het bestuur van Jong Rambaan zal vandaag protest indienen bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB) tegen het meespelen van de Nederlander Mark van Veenendaal bij Deva Boys in de Eersteklasse competitie. Zaterdag kwamen deze twee ploegen tegen elkaar uit en Deva Boys won met 1-0. Van Veenendaal speelde de laatste 20 minuten mee. Volgens Jong Rambaan-voorzitter Krish Biharie is Van Veenendaal ongerechtigd, omdat zijn transfer tegen de regels in gebeurd is. Volgens bekomen informatie is Jong Rambaan het niet eens dat Van Veenendaal op basis van een verblijfsvergunning is ingeschreven bij Deva Boys, terwijl het wedstrijdreglement nergens praat over een verblijfsvergunning. In de reglementen staan zaken als een uitschrijving uit de bevolkingsadministratie en inschrijving in het bevolkingsregister alwaar de speler zal verblijven. En dat tenminste 14 dagen voor de dag waarop hij zal spelen.
‘Is hun recht om te protesteren’
Deva Boys-voorzitter Ravin Changoer zegt dat het volste recht van Jong Rambaan is om te protesteren. ‘Maar ik kan zeggen dat Deva Boys een van de weinige ploegen is bij de SVB, die op de hoogte is van alle administratieve zaken. We hebben de transfer van Van Veenendaal correct afgehandeld en de zaak is goedgekeurd door de SVB. We hebben internationaal transfer bekrachtigd door de KNVB en de SVB heeft hem speelgerechtigd verklaard middels het maken van zijn spelerskaart’, legt Changoer uit. ‘Vorig jaar protesteerde ook een andere ploeg, toen we een andere Nederlander in ons ploeg hadden. Ook toen hadden we correct gehandeld en werd het protest afgewezen.’
Commotie
Changoer gaat ook in op de kleine commotie die ontstond na de wedstrijd Jong Rambaan – Deva Boys. Daarbij werd Jong Rambaan-voorzitter Kriesne Biharie uitgescholden door de verzorger van Deva Boys. Biharie vond dit zeer denigrerend en maakte dit duidelijk kenbaar aan Changoer. ‘Inderdaad riep Biharie me en vertelde dat hij uitgescholden was. Ik zei toen sorry als dit waar mocht zijn. Maar toen vond hij dat ik de verzorger opgezet had. Hij bedreigde de verzorger ook te zullen schieten’, vertelt Changoer. Volgens de Deva Boys-voorzitter had de verzorger daadwerkelijk iets gezegd richting Biharie, maar dat was een reactie op iets wat tijdens de wedstrijd was gebeurd. ‘In de laatste minuten moest de verzorger een geblesseerde speler behandelen en toen vond Biharie dat hij te langzaam liep op het veld. De verzorger werd uitgemaakt voor ‘boellie’ door een official van Jong Rambaan. Na de wedstrijd reageerde hij dus terug’, geeft Changoer de situatie aan.

error: Kopiëren mag niet!