Gajadien daagt president Bouterse uit om uitspraken waar te maken

Asis Gajadien.1Tijdens een kernbestuursvergadering van de VHP te Welgedacht C heeft parlementariër Asiskumar Gajadien (NF/ VHP) president Desi Bouterse uitgedaagd om de helft van de VHP maar op te sluiten. President Bouterse gaf tijdens een NDP-vergadering te Tamansari aan dat hij erbij blijft dat hij de helft van de VHP kan laten opsluiten. De VHP-topper daagt de president uit om als er onregelmatigheden zich hebben voorgedaan, de informatie door te spelen aan de daartoe bevoegde instanties. ‘Het bluffen alleen toont duidelijk aan dat de president andere bedoelingen heeft’, stelt Gajadien in gesprek met Dagblad Suriname. Gajadien zei aan de aanwezigen dat Suriname geleid wordt door vijf militairen. De rest bestaat volgens hem uit marionetten. Bouterse en minister Rabin Parmessar van Openbare Werken zouden het volk ook aan het misleiden zijn. ‘Met het schreeuwen dat de helft van de VHP opgesloten kan worden, hebben de president en zijn gevolg wederom getoond met een afleidingsmanoeuvre te komen naar de samenleving toe’, stelt de parlementariër verder. Volgens hem probeert de president de aandacht te verleggen van de megacorruptie en verspillingen van de huidige regering. Hij probeert eveneens de VHP’ers monddood te maken.

Parmessar gaat in de verdediging voor zijn voorganger

Gajadien gaf tijdens de vergadering verder aan dat hij gemerkt heeft dat Parmessar het wil opnemen voor zijn voorganger. ‘Als minister Rabin Parmessar nu in de verdediging wenst te gaan voor zijn voorganger, Ramon Abrahams, dan mag hij dat doen, omdat hij genoeg redenen heeft en zijn werkwijze niet veel verschilt met die van zijn voorganger.’ Volgens Gajadien zijn het dezelfde president en minister die niet over de brug kunnen komen met informatie, wanneer de parlementariërs daarom vragen. Gajadien verzekert de samenleving dat alles grondig onderzocht zal worden na 25 mei. Hiervoor zal een speciaal onderzoeksteam in het leven geroepen worden.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!