Clad onderzoekt bonnenfraude dc Ramdhani

De Clad heeft een onderzoek lopen tegen de voormalige dc van Saramacca Arunkumar Ramdhani. De burgervader maakte fictieve bestelbonnen op naam van ressortsraadslid van de NDP Aroen Mangroe op. In verband daarmee was een team van het Centrale Lands Accountants Dienst ( Clad) vorige week op het commissariaat van Saramacca aanwezig. Mangroe is het afgelopen jaar opgeroepen door de Clad voor verhoor. Vooralsnog onthoudt dc Rewin Jiawan van Saramacca zich van elk commentaar.
Niet lang terug zei Ramdhani dat hij volgens zijn superieuren niet schuldig is aan enige vorm van fraude. Op 5 november 2014 verscheen een bericht in Dagblad Suriname met een foto waarbij Ramdhani en zijn adviseur Piet Hellendoorn thuis bij Mangroe waren om deze zaak in te trekken. Ook werd een verklaring voorgehouden aan Mangroe om deze te ondertekenen. Maar het rr-lid tekende niet. ‘Ondergetekende verklaart hierbij dat hij alle beschuldigingen die hij heeft geuit t.a.v. A. Ramdhani intrekt en belooft als er zich in de toekomst problemen mochten voordoen, eerst in onderling overleg deze worden besproken zonder de pers erbij te betrekken’, luidt een zinsnede uit de verklaring. Hierin staat ook opgenomen dat Ramdhani geen verdere stappen zal ondernemen tegen Mangroe. Hij zou zich in zijn goede naam en eer aangetast voelen door beschuldigingen gedaan door Mangroe.
Mangroe had ook een gesprek met Jules Wijdenbosch, de raadsadviseur tevens coördinator van de NDP in Saramacca. Wijdenbosch vroeg Mangroe om deze zaak in te trekken. Tijdens deze bespreking probeerde Ramdhani, Mangroe om te kopen. Hij bood hem een tractor aan, die hij zou regelen via het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij.
Eerder zou de dc een bod hebben gedaan van SRD 20.000 om deze zaak in de doofpot te stoppen. Toen Mangroe weigerde, verdubbelde hij het bedrag naar SRD 40.000.
Op 8 oktober 2014 toen deze kwestie aan het licht werd gebracht, verklaarde Ramdhani tegenover deze krant dat hij bestelbonnen op naam van de burger Aroen Mangroe heeft opgemaakt, omdat hij de financiële beheerder zou zijn van het landbouwbedrijf van Ramdhani’s jongere broer. Volgens Ramdhani is er in deze kwestie helemaal geen sprake van fictieve bonnen. Hij zei dat de staatsmiddelen zijn gebruikt voor het transporteren van goederen over water. De dc gaf ook toe dat hij Mangroe een baan als chauffeur had beloofd. Ramdhani zei dat hij bereid was alles uit te leggen aan de NDP-coördinator in Saramacca, Jules Wijdenbosch. Mangroe op zijn beurt beweert dat hij nooit financieel beheerder is geweest van het landbouwbedrijf van Ramdhani’s jongere broer. Hij zou slechts een arbeider zijn geweest die een arbeidersloon uitbetaald kreeg. Het opmaken van de fictieve bestelbonnen zou de staat meer dan SRD 60.000 hebben gekost.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!