Rolstoel nieuwe trend voor criminelen?

Een mensenjacht is door de officieren van de politie van Trinidad en Tobago gestart op een rolstoelmoordenaar. De man is de hoofdverdachte van de moord op de 19-jarige Salma Chadee op zaterdag 17 januari. Volgens politierapporten was de tiener thuis in het gezelschap van de aan een rolstoel gekluisterde man en andere familieleden. Om 09:30 uur kreeg de groep een heftige discussie. De aanwezigen zeggen dat de vermoedelijke dader een vuurwapen heeft getrokken en hiermee meerdere malen op de borst van Chadee heeft geschoten. Hij is succesvol ontsnapt in een auto die buiten stond te wachten. De politie en de hulpdiensten werden ervan op de hoogte gesteld. Chadee overleed kort voor hun komst.
In Suriname kent ook een rolstoelcrimineel, die woensdag door de politie werd aangehouden. Hij had de zondag daarvoor, samen met een comparant, een visser beroofd waarbij hij een mes voor het slachtoffer hield. De crimineel beweerde een beperking te hebben. Na onderzoek en verklaringen van de getuigen werd het duidelijk dat de crimineel geen enkele beperking had. Het was gewoon een camouflage om personen voor de gek te houden. De criminelen die de rolstoel als camouflage gebruiken, geven de mensen met een beperking een slechte naam.

error: Kopiëren mag niet!