Islamic Foundation opent Koranschool

wopening madrosa.1
wopening madrosa.2Op zondag 18 januari 2015 heeft de Nurusshobri Islamic Foundation of Suriname de Madrosah Tahfidzul Qur’an Nurusshobri geopend. Dit is een school voor kennis over de Islam en is open voor een ieder. De officiële opening werd verricht door leraar Sobari Mohammad Ridwan. Minister Ismanto Adna van Sport en Jeugdzaken, de director van de World Islamic Call Society in Suriname (Sheikh Ali Adel Khaleefa Seheem) en leraar Abdul Ghofar voerden ook het woord. De Madrosah Tahfidzul Qur’an verzorgt lessen in ‘tahfidzul Qur’an’ (memorisatie van de Koran) voor kinderen vanaf 6 jaar. Verder kan men de Koran leren lezen. Dat geldt voor alle leeftijden. De Madrosah is er ook voor het verrichten van de kleine wassing en het gebed, het vormen en begeleiden van de jongeren door middel van ‘TAS’ (tauhid, akhlak, syari’ah) en het verzorgen van de Arabische taal. De school is gevestigd aan de J.S. Greenstraat 73a te Blauwgrond en is open voor een ieder die behoefte heeft aan kennis over de Islam en de Koran.

error: Kopiëren mag niet!