Deva Boys wint beladen thriller van Jong Rambaan

De SVB Eersteklasse competitie is met stijl hervat in het jaar 2015. In een bomvol Nacionello Sportpark kwamen tegen elkaar uit de koplopers Jong Rambaan en Deva Boys uit Meerzorg. Een heel beladen duel, die al een week het onderwerp van gesprek was. Maar een dag voor de wedstrijd laaide de gemoederen helemaal op, toen Deva Boys bekendmaakte dat ze met een Nederlandse voetballer zouden uitkomen. Bij Jong Rambaan vindt men dat hij op een niet correcte wijze midden in het seizoen is ingeschreven door de SVB. In een harde wedstrijd op een zwaar bespeelbaar veld, kregen beide ploegen genoeg kansen om veel doelpunten te scoren. De meeste en betere waren voor Jong Rambaan. Maar er viel slechts 1 keer een doelpunt en dat was voor Deva Boys. Johannes Dankoi scoorde als invaller het gouden doelpunt. Maar de held bij de club uit Meerzorg werd ongetwijfeld haar doelman Patrick van Maalsen, die ontelbare keren met superreflexen een redding bracht. Door deze overwinning gaat Deva Boys alleen aan kop met 21 punten.
Veel kansen
Deva Boys begon de wedstrijd agressief, maar het was Jong Rambaan die de eerste kans kreeg. Jermain MacDonald kopte over het doel. Hierna kreeg Carlos Loswijk een kans bij de thuisclub, maar zijn schot werd weggewerkt door Deva Boys-goalie Van Maalsen. Na 25 minuten spelen kreeg de lange Deva Boys-spits Maikel ‘Zlatan’ Watson twee doelrijpe kansen binnen een minuut. De eerste keer schoot hij hoog over het doel, bij de tweede keer schoot hij tegen Jong Rambaan-goalie Virbian Walker. Na een half uur spelen kreeg Romeo Jomena bij Jong Rambaan een levensgrote kans, toen de goed spelende verdediger Thalia van Deva Boys aflgeed op het veld. Maar Jomena’s inzet werd als een tijger gestopt door goalie ‘Mallie’. Van Maalsen toonde hierna twee keer hoe goed hij is. Hij redde drie keer achter elkaar oerharde schoten van Jong Rambaan van heel dichtbij. Met reflexen stopte hij schoten van MacDonald, Fabian van Dijck en Jomena. Vlak voor rust trok Jomena voor richting Lorenzo ‘Motro’ Overman, maar de bal was een beetje te hoog om in het lege doel te koppen.

Van Maalsen top

De tweede helft begon Deva Boys weer goed, maar na enkele minuten nam Jong Rambaan het spel over. Bij Deva Boys kon haar superspits en competitietopscorer Ronny Vrede (37 jaar) niet echt bloeien vanwege het zwaar veld. Jong Rambaan, onder leiding van de strateeg Edmund ‘Mohan’ Ramkisoen, speelde heel tactisch, waardoor haar vleugelspitsen contstant vrij kwamen. Toch was de eerste goede kans voor Deva Boys. Vrede speelde Watson diep en hij kwam alleen tegenover goalie Walker te staan. Watson omspeelde Walker, maar kwam bij die actie in botsing met de doelman. Arbiter Ramon Louisville zag daar geen overtreding in, tot ergernis van de Deva Boys-supporters. Hierna bombadeerde Jong Rambaan het doel van Deva Boys, maar Van Maalsen stopte alles die in zijn richting kwam. Ook bracht hij rust in het spel van zijn ploeg.
Gouden wissel
Met nog 20 minuten te spelen, kwam Johannes Dankoi in het spel bij Deva Boys in de plaats van Aimard Moese. Ook de Nederlandse stagiaire Mark van Veenendaal kwam in het spel. Nadat Vrede een dieptepass gaf aan Dankoi, wilde deze de bal voortrekken voor de vrijstaande Van Veenendaal bij de tweede paal. Maar Dankoi trapte mis en de bal belandde over Walker in het doel. (1-0). Bij Jong Rambaan kwam Murwien Wee Wee in het spel en ook hij kon Van Maalsen niet verslaan, ondanks goede schoten op het doel. Hierna kreeg Jomena weer een 1 tegen 1 kans, maar Van Maalsen stopte ook deze inzet. Met nog 5 minuten te spelen kon de Nederlander Van Veenendaal de held worden bij Deva Boys, maar alleen tegenover doelman Walker kon hij hem niet verslaan. De rebound kwam weer bij hem en dit keer werd zijn schot gestopt door een verdediger voor het doel. De laatste 5 minuten van de wedstrijd werd heel grimmig, vooral omdat Jong Rambaan tegen de tijd vocht, terwijl Deva Boys alles rustig deed.
PVV verloor in eigen huis met 1-2 van de bezoekende Papatam uit Albina. De wedstrijd Nishan’42 – Robinhood was afgelast vanwege slecht veld. Deze wedstrijd wordt dinsdagavond gespeeld.