Wijdenbosch: ‘Hooghart heeft mij verrast’

Ronald Hooghart
Ronald Hooghart
‘Ik heb eigenlijk vanaf het begin gezegd dat mensen die van de ene partij naar de ander partij gaan, om welke reden dan ook, mij niet verrassen. Niemand verrast me, maar een persoon die mij wel verrast heeft is Hooghart’, aldus de vicevoorzitter van DNA en fractielid van de NPS, Ruth Wijdenbosch, in reactie op het samenwerken van Hooghart (PBO) met de NDP. Dagblad Suriname sprake met Wijdenbosch tijdens de opo yari van de Nationale Partij Suriname (NPS). ‘En dat komt meer door de dingen die hij zelf aangehaald heeft, bijvoorbeeld van de heer Bouterse, die waren echt verschrikkelijke dingen die hij gezegd heeft. Men zegt altijd wat je met je mond zegt, kan je altijd achtervolgen. Vandaar dat ik het niet had verwacht, maar dan nog zeg ik dat de NPS niet zo is dat wanneer mensen van onze partij weggaan, we met vuil gaan smijten en zaken van ze gaan zeggen die niet goed waren toen ze bij ons waren. We kijken het aan, alleen is het dus zo dat als Hooghart NPS zou neerhalen, dan wo piki eng wel ja.’ Tijdens de vergadering van PBO afgelopen vrijdag heeft Hooghart aangegeven dat hij weggeschopt zou zijn uit de partij. Toppers van de partij hebben hem tijdens een vergadering op Flora vijandig aangekeken. Deze houding hebben ze volgens Hooghart aangenomen, omdat hij eens tot Bouterse had gesproken.
‘Wanneer mensen uit een partij willen gaan, dan haalt men de idiootste argumenten aan om te rechtvaardigen dat ze daarom de partij verlaten hebben’, aldus Wijdenbosch. ‘Als dat meneer Hooghart zijn rechtvaardiging is, moet hij daarmee leven, hij moet verantwoording afleggen niet ik.’ Wijdenbosch heeft nooit meegemaakt dat wie dan ook van de NPS Hooghart anders behandeld heeft. ‘Hij was bijna wat je kan zeggen een prominent lid van de partij. Als je zegt van iemand dat je nooit met die gaat werken en daarna argumenten aanhaalt, waarom wel dan neem ik aan dat het uit je hart komt en dat je het meent. Volgens mij meende hij niet wat hij allemaal gezegd heeft.’ Wijdenbosch geeft aan dat de breuk tussen Hooghart en NPS voor haar gekomen is vanaf de NPS in de oppositie beland is. Niettemin wenst Wijdenbosch hem het beste toe.
Zaterdag 17 januari had de NPS een vergadering te Grun Djari. Verschillende politici hebben gesproken, waaronder Patricia Etnel, Alejandro Karwafodi en Mario Vermeer. ‘Je stemt op de NPS omdat we een nationale partij zijn, er is genoeg kennis in huis, we hebben visie’, zei Mario Vermeer van de Jongerenraad van NPS. De avond werd vrolijk afgesloten met muziek en een loting.

error: Kopiëren mag niet!