Jim Hok op Caribische bijeenkomst energie in Washington

Suriname doet op 26 januari mee aan de eerste Caribische Energy Security Summit in Washington DC. Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen zal de delegatie leiden die deze bijeenkomst moet bijwonen. ‘We gaan er niet een te grote delegatie van maken, dat is niet de bedoeling’, aldus de minister. ‘We gaan met een kleine efficiënte delegatie. We hebben ook mensen in de Verenigde Staten, zowel bij OAS als Washington zelf. We zullen ons daar laten bijstaan door de Surinaamse vertegenwoordiging.’
De Amerikaanse vicepresident, Joe Biden, organiseert de eerste Caribische Energy Security Summit ooit in Washington DC. De vicepresident zal Caribische leiders en vertegenwoordigers van de internationale gemeenschap vragen om een schoner en duurzamer energietoekomst te bevorderen in het Caribisch gebied door middel van verbeterd energiebestuur en een betere toegang tot financiering en donorcoördinatie.
De top zal onder meer opmerkingen aanhoren van de vicepresident en een delegatie van regeringsleiders. Er zullen ook vergaderingen en evenementen met ambtenaren, vertegenwoordigers van de particuliere sector en ambtenaren van multilaterale instellingen gehouden worden.
Hok: ‘Ik denk dat het de bedoeling is dat er een samenwerking op gang komt, het name ook binnen het Caribisch gebied. Dit gaat puur om beleid. Het is een kwestie die de overheden betreft. Het gaat kortom om de samenwerking te stimuleren, informatie uit te wisselen en ook om bepaalde investeringen te stimuleren. Het is niet zozeer om een uitvoeringskwestie, waarbij de EBS eventueel erbij zou moeten zijn.’

error: Kopiëren mag niet!