G11, de nieuwe combinatie

Er is een nieuwe politieke partij in Suriname. De G11, althans daar lijkt het nu meer op. Volgens mijn telling zijn er 7 partijen in de combinatie en dan blijkt nu dat er weer samenwerkingsverbanden worden besproken met nog enkele andere partijen. Dan met de VHP en dan met de NPS en dan weer met PL en ga zo maar door. Blijkbaar gaat het dus niet om deskundigheid, doch om macht te verwerven en dat is waar het om gaat. Als het niet lukt met de 7 partijen dan kunnen de andere, resterende partijen dus ook ingeschakeld worden en dat moet zorgen voor de ontwikkeling van het land. Deskundigheid is blijkbaar niet belangrijk en zo modderen we maar verder en het ergste is dat het vaak lukt vanwege het lage denkniveau van onze eigen mensen. Als een ieder nu probeert hun hersenen te laten werken en na te gaan welke partij voor de meeste ontwikkeling heeft gezorgd dan komen we tenminste verder en doen we tenminste ook iets voor de nakomelingen. Maar neen, wij zijn te laks om zelf actie te ondernemen en verwachten altijd dat anderen het voor ons zullen doen. Hetgeen nu gebeurt, vergelijk ik met de verkiezing van 2005. Alles behalve NDP. Toen was Bravo wel goed en nu hoor ik dat het land bestuurd wordt door criminelen. De VHP was in 2010 gevraagd om een samenwerking maar dat kon niet. Toen is gekozen om aan de kantlijn te staan en nu alleen maar commentaar op alles te leveren, en overigens zonder onderbouwing en dat juist leidt tot demotivatie van velen. Ik vind het allemaal een waardeloze vertoning dat niet getuigt van het beschikken over normen en waarden. Hoe kan ik dan geloven dat deze mensen het werkelijk menen met land en volk?
Het hypocriete gedrag van Nederland vind ik ook heel erg misplaatst. Sinds 1997 wordt Baas bewust tegengewerkt, terwijl Nederland het dossier omtrent de staatsgreep maar niet openbaar maakt. Daaruit zou duidelijk worden waarom Nederland zich zo opstelt. Ze hebben kennelijk hun zin niet gehad en dat is nog steeds de ergernis. Het is heel erg toevallig dat Baas in 1999 wordt veroordeeld op zeer dubieuze gronden en dat juist vrijwel direct daarna de verkiezing in 2000 zou plaatsvinden. Eveneens erg toevallig dat nu weer vlak voor de verkiezing, de Hoge Raad zijn verzoek afwijst. Het ergste is dat het decembermoorden proces sinds 2007 is gestart, maar tot de Amnestiewet nog niet een belastende verklaring is verkregen. Ligt het dan aan de deskundigheid of was men toen ervan uitgegaan dat hij door het proces, geen functie zou kunnen bekleden? Ik heb de indruk dat wij jarenlang voor de gek zijn gehouden en als nu blijkt dat veel dus wel mogelijk is geweest, dan wordt men nerveus. Het gedrag van de afgelopen maanden wekt bij mij de indruk dat alles uit de kast wordt gehaald om alleen maar meer macht te verkrijgen. Hoe dom kunnen we zijn om dat niet in te zien. Mijn persoonlijke mening is dat ik alle verhalen omtrent corruptie als kennisgeving moet aannemen totdat iemand het goed onderbouwt. Ik ga er, samen met vele anderen van uit dat de mensen die anderen aanwijzen als te zijn corrupt, ook moeten hebben meegedaan om het te kunnen weten. Veelal heeft men zelf ook eraan meegedaan. En niet zomaar luidt het gezegde: ‘als je boter op je hoofd hebt, moet je niet in de zon gaan staan’. Als alle politieke partijen nu zelfstandig de verkiezing in zouden gaan dan zouden we een situatie krijgen waar de partijen serieus zouden moeten onderhandelen omtrent de prioriteiten voor het land en daarna schouder aan schouder ervoor gaan. Wat tot nu toe gebeurt, is serieus onderhandelen omtrent het eigen voordeel en dat is het probleem. Velen zijn door de afgelopen 20 jaar gedemotiveerd geraakt en dat is begrijpelijk. Willen we het land ontwikkelen dan moeten we een president hebben met daadkracht. Als dat niet het geval is dan worden we weer een slapende natie. Hopelijk worden velen nu eindelijk wakker.
Rebien

error: Kopiëren mag niet!