Bijkans 200 Nickerianen blijgemaakt met grondpapieren

Bijkans 200 Nickerianen blijgemaaktOp vrijdag hebben bijkans 200 Nickerianen hun grondpapieren ontvangen. Daarnaast heeft de opening plaatsgevonden van het MI-Glis-kantoor in Nickerie. Volgens minister Steven Relyveld, van Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer (RGB) heeft Nickerie het primeur voor het MI-Glis-kantoor. Hij zegt dat Nickerianen hun grondzaken nu beter kunnen doen. “Zij hoeven dan geen extra onkosten meer te maken om af te reizen naar Paramaribo voor hun grondzaken. Waarom zo lang wachten? Waarom al die jaren voor de gek gehouden?”, vroeg de minister zich af. Er zal gestart worden met het verstrekken van hypothecair uittreksels en het indienen van beschikkingen. De diensten zullen voorlopig slechts op de vrijdag beschikbaar zijn. Het ministerie probeert binnen drie maanden al de diensten van Glis te dirigeren naar Nickerie. De minister hoopt dat de samenwerking met de afdelingen van het ministerie in Nickerie jarenlang zal voortbestaan. Hij is blij dat hij zoveel werk heeft verzet met zijn team.
Volgens distriktscommisaris, Wedprekash Joeloemsingh, heeft hij veel onrust geconstateerd onder de Nickerianen toen zij bij hem kwamen met hun grondaanvragen. De burgervader legde in zijn toespraak de procedure van een grondaanvraag uit. Dit omdat het in het verleden bij velen mis is gelopen, doordat zij niet op de hoogte waren van de procedure. De burgervader geeft aan dat de er nu een stukje vertrouwen heerst onder de Nickerianen, vanwege het feit dat hun grondzaken nu zonder enige steekpenningen in orde gemaakt worden.
Parlementarier Rachied Doekhie is zeer blij dat hij op zijn jaardag dit als geschenk krijgt voor de Nickerianen. De parlementarier zegt dat binnen de komende drie weken ook Grondinspektie zich zal vestigen in Nickerie. Hij betreurt het dat mensen jaren hebben gewacht om hun grondpapieren in orde te krijgen.
“Nog nooit in de geschiedenis heeft een district zoveel ontwikkelingen doorgemaakt”, zei minister Rabin Parmessar van Openbare Werken in zijn toespraak.

error: Kopiëren mag niet!