Oom verdachte heeft neefje niet zien kappen

De oom van de verdachte Jeroe K, die op 23 oktober 2014 drie slachtoffers met een houwer heeft bewerkt op een voetbalveld te Lelydorp, gaf gisteren aan kantonrechter Marie Mettendaf te kennen dat hij de verdachte de slachtoffers op de bewuste dag niet heeft zien kappen. Volgens de getuige had hij slechts gehoord dat er een woordenwisseling tussen verschillende groepen was ontstaan, waarna Jeroe een houwer bij zijn bromfiets was gaan pakken. Dit is toen hij door een groep werd belaagd. Door de worsteling en de vrees, om zelf door omstanders doodgeslagen te worden, zou de verdachte per ongeluk de anderen hebben verwond. Hij had de verdachte niet naar huis zien gaan. De slachtoffers zijn respectievelijk gewond geraakt aan hun armen, hoofd en buikstreek.
Het heel incident ontstond toen één van de slachtoffers geweigerd had een stoel aan de verdachte af te staan. Volgens het slachtoffer, K.I., zag hij de verdachte voor het eerst op die dag. Hij weigerde inderdaad de stoelen aan Jeroe af te staan, omdat zij reeds door anderen bezet waren. ‘Wakt mi go sori yu!’, zei de verdachte tegen het slachtoffer K.I. Jeroe rende hierna weg. Toen K.I. later op de dag een short uit zijn auto ging halen, zag hij de verdachte bij het voertuig staan. Jeroe viel hem toen met een houwer aan. Toen de twee broers van K.I. dit zagen, schoten zij hem te hulp. Jammer genoeg werden zij ook slachtoffer van het handelen van de verdachte. Gelukkig lukte het hun uiteindelijk om de verdachte te ontwapenen. Hierna werd hij overgedragen aan de politie. De verdachte werd op verzoek van zijn raadsvrouw voorlopig in vrijheid gesteld. Op 20 februari wordt deze zaak verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!