Ook VHP trekt aan Tineswar Gangaram Panday

VHP'ers Saramacca 1Behalve de NPS wil ook de VHP dat de ondernemer Tineswar Gangaram Panday uit Saramacca als haar DNA-kandidaat uitkomt. ‘NPS en VHP staan op één lijn’, geeft Gangaram Panday te kennen in gesprek met Dagblad Suriname. Volgens de ondernemer kiest hij voor het Nieuw Front. In het verleden had ook de NDP hem benaderd om als DNA-kandidaat te fungeren. Gangaram Panday zal de keuze moeten maken tussen de VHP en de NPS. ‘Ik word door leden van beide partijen gevraagd om me kandidaat te stellen. Ik heb nog nooit houtconcessies aangevraagd.’
Recent zou vanuit VHP-kringen beweerd zijn dat de ondernemer domeingrond van 30 hectare gekregen zou hebben alsook houtconcessies. Deze beweringen stuurt Gangaram Panday naar het rijk der fabelen. ‘Ik heb nog nooit houtconcessies aangevraagd en gekregen. Ik heb ook nog nooit domeingrond aangevraagd en gekregen. Ik ben ondernemer, ik heb al genoeg gekocht.’ Hij keurt het ten zeerste af dat zijn naam ten onrechte door het slijk wordt gehaald.
Gangaram Panday betreurt het en vindt het jammer dat hij het doelwit is van zijn politieke rivalen. ‘Ik ga nooit domeingrond aanvragen. Ik heb geen landsdienaren nodig om privé werkzaamheden te laten verrichten.’
Bij de verkiezingen in 2010 was hij namens de NPS voorgedragen als DNA-kandidaat. Gangaram Panday geeft aan dat omdat de PL uit de NF-combinatie stapte, de NPS hem had voorgedragen. Hij had maar 6 weken de tijd om campagne te voeren. Hij had ook slechts 1 wijkvergadering belegd. Toch wist hij 1.106 stemmen te behalen. Assembleelid Mahinder Jogi van de VHP zit momenteel zijn derde termijn uit als assembleelid. ‘Natuurlijk’, zei Jogi op 4 september 2013 aan Dagblad Suriname toen hem gevraagd werd of hij ambities heeft voor de DNA-kandidatuur voor de komende verkiezingen. Bij de afgelopen verkiezingen haalde hij 1.751 stemmen.

Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!