Leerling gaat schoolhoofd met balk te lijf

Een agressieve leerling heeft donderdag geprobeerd het schoolhoofd en een leerkracht van een voj-school met een ‘2 bij 4’ balk te verwonden. De aanleiding hiertoe is dat de leerkracht de 15-jarige J.A. had aangemaand om zich rustig te houden. De jongen heeft de leerkracht daarbij bedreigd. Terwijl de onderwijzeres naar het schoolhoofd liep om het wangedrag van de leerling te rapporteren, nam de leerling de benen. De directie stuurde vervolgens een oproepingsbrief met een medescholier voor de ouders van de leerling. De jongen moest zich donderdag samen met zijn ouders op school aanmelden. Hij verscheen op school samen met een neef. Terwijl de leerkrachten hem hierover aanspraken, pakte J.A. een balk die op het schoolterrein lag. Hij probeerde daarmee het schoolhoofd en de leerkracht te lijf te gaan. De politie van De Nieuwe Grond werd ingeschakeld. De agenten hebben de driftkop aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie heeft de inlichtingenstaat van de jonge verdachte achterhaald. Het blijkt dat de 15-jarige bekend staat als een geweldenaar. Hij heeft eerder zijn neefje met een mes neergestoken. Hiervoor was hij aangehouden door de politie van Santo Boma. De politie heeft na de inverzekeringstelling de scholier overgedragen aan Opa Doeli voor verder onderzoek.

error: Kopiëren mag niet!