Dc Joeloemsingh brengt oplossing voor vrouw in hongerstaking

Dc Joeloemsingh brengt oplossing voor vrouw in hongerstaking.1Mevrouw M. Nibte, die op woensdag een actie hield op het terrein van de Openbare Markt Nickerie, heeft uiteindelijk door tussenkomst van districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh een oplossing kunnen bewerkstelligen voor haar probleem. Nibte’s actie hield in dat zij met een dichtgeplakte mond dreigde in hongerstaking te gaan. De opschriften ‘praten helpt niet’, ‘afspraken maken telt niet’ en ‘contracten hebben geen zin’ stonden vermeld op vellen papier.
Nibte geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat het doel van haar actie was om de huurder uit haar pand op het terrein van de Openbare Markt te krijgen. Het pand, waarin een eethuis gevestigd is op het parkeerterrein van de Openbare Markt Nickerie, heeft zij verhuurd aan Allison Goodman. ‘Bijkans zeven en een half jaar ben ik gechanteerd geworden en onder druk gezet door de huurder van mijn pand. Maar ik heb gewacht tot het moment dat het contract zou verlopen. Na afloop van het contract bleek dat ik nog steeds gechanteerd en gedupeerd werd. Eerst werd er aan mij gezegd dat ik de borg voor haar in orde moest maken. Nadat ik dat had gedaan, vroeg zij om langer te blijven omdat haar voorraad niet op was. Elke keer had zij een ander excuus. Ik heb zelfs de huur voor haar verlaagd, omdat zij vond dat de opbrengst niet goed was. Zij chanteerde mij daarna dat zij naar een familielid zal stappen dat advocaat is en dat zij door zijn bemiddeling langer kan blijven’, zegt zij bezorgd. Nibte geeft aan dat zij geen inkomen heeft. Zij leeft van de huur die het pand oplevert. Volgens haar geschiedt te betaling van de huur ook niet optimaal. Nu wil zij haar zaak zelf runnen. Door tussenkomst van districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh is besloten dat Goodman het pand van Nibte uiterlijk 22 januari ontruimt. Dit houdt in dat de huurder de sleutels overhandigt aan de burgervader.

error: Kopiëren mag niet!