Santokhi: elke partij moet inleveren

SantokhiOp 29 mei 2014 is er een intentieverklaring getekend door de combinatie van 7 samenwerkende partijen op het niveau van regionale organen en dat is het niveau van district- en ressortraad. Op basis van die intentieverklaring zijn de posities, voor wat betreft het aantal RR en DR, is er al consensus bereikt en de posities verdeeld. Op dit moment wordt er gesproken over de verdeling van de plekken op het niveau van De Nationale Assemblee (DNA). VHP-voorzitter Chan Santokhi zegt dat voor de posities op DNA-niveau er nog geen consensus is bereikt. ‘In het belang van de combinatie en het groter nationaal belang gaat elke partij moeten inleveren’, zegt Santokhi. Hij verwacht dat deze week nog er consensus bereikt wordt over de posities op DNA-niveau. Op één of twee districten na is er al overeenstemming. Voor deze 2 districten moeten de partijen nog op één lijn komen. ‘We proberen na te gaan, hoe we eenieder kunnen positioneren, geen enkele partij zal tevreden zijn, want dat is onderhandelen, dat is consensus, elke partij moet een beetje inleveren. Een combinatie van 7 partijen is een grote combinatie en we gaan proberen deze week nog af te ronden. We zijn bezig te onderhandelen, het gaat niet alleen om posities, maar het gaat ook om verkiesbare posities. En dan wordt de ruimte soms een beetje kleiner als je gaat naar verkiesbare posities’, geeft Santokhi aan. ‘Want wij willen middels deze combinatie ervoor zorgdragen dat deze regering, die daar aanzit en een vernietigend beleid voert naar vrijwel alle sectoren, weggestemd wordt. De samenwerkende partijen behalen minimaal 29 tot 30 zetels. Dat is heel conservatief berekend op basis van de statistische gegevens van de verkiezing van 2010. De VHP is in alle opzichten heel sterk gegroeid, is nog steeds groeiende, de VHP gaat voldoende zetels behalen, aldus Santokhi in een verklaring.

error: Kopiëren mag niet!