LMSZN neemt administratief centrum in gebruik

LMSZN neemt administratiefcentrum in gebruikOp donderdag 15 januari heeft de opening plaatsgevonden van het administratief centrum met zijvleugel van het Dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN). Dit gebouw is opgezet op het gedeelte van het terrein van het ministerie van Openbare Werken, dat reeds is afgestaan aan het ziekenhuis. President Desi Bouterse en minister Rabin Parmessar van Openbare Werken reisden af naar het district om dit heuglijk feit bij te wonen. ‘Het administratief centrum is niet alleen opgezet om aan de zeer hoge eisen van de particuliere zorgverzekeraars te voldoen. Het is niet alleen gebouwd om de duizenden handelingen per afdeling en per maand goed te registreren, het is niet alleen gebouwd om de duizenden receptregels per maand te boeken, maar het is vooral opgezet om de kinderafdeling van het ziekenhuis ruimer te faciliteren en de poli te verruimen en patiëntvriendelijker te maken. Daarnaast is het gebouw opgezet om de medische instrumentendienst beter te faciliteren’, stelde de directeur van het ziekenhuis, Antoine Elias.
Volgens Elias zal het nieuwe gebouw in fase 2 naar voren getrokken worden en in de derde fase middels een luchtbrug verbonden worden met het ziekenhuis, dat op middenlang termijn met nog twee etages naar boven moet rijzen. Volgens hem is er ook een splinternieuwe machine om een mammogram te maken onderweg voor het ziekenhuis. ‘Dan hoeven de vrouwen niet meer naar Paramaribo af te reizen voor een borstonderzoek.’ Voor eind december dit jaar krijgt het ziekenhuis ook een CT-scan. De komende twee weken zullen contracten gesloten worden met de zorgverzekeraars. Volgens parlementariër Rashied Doekhie heeft het ziekenhuis de afgelopen drie jaren een ontwikkelingsvaart gehad. Het ziekenhuis heeft bijkans zeventig projecten gerealiseerd. ‘Wij zijn blij dat de huidige regering investeert in de mens. Dit ziekenhuis is gegroeid tot een medisch centrum’, zei de parlementariër.
Volgens minister Parmessar zal Openbare Werken op termijn het hele complex overdragen. Hierover moeten er nog gesprekken gevoerd worden. Ook hij merkte op dat er een aanzienlijke vooruitgang is geboekt in de gezondheidszorg in het westen van het land. President Desi Bouterse sprak vol trots in de richting van de directeur van het ziekenhuis, die met zijn staf veel werk heeft verzet. ‘Wij moeten het samen doen. Omdat wij samen de zaken kunnen realiseren, zijn wij in staat om het land tot grotere hoogte te brengen’, benadrukte het staatshoofd in zijn toespraak.

error: Kopiëren mag niet!