Kirpalani schenkt defibrillator aan hospitaal

Kirpalani schenk defibrillator aan Hospitaal.2Gisteren heeft de Kirpalani Stichting een defibrillator geschonken aan de ‘s Lands Hospitaal. Dit apparaat heeft als functie het hart te monitoren op onregelmatige ritmes en het toedienen van een elektrische shock die het hart van een bewusteloze patiënt weer doet fibrilleren, waardoor het opnieuw in een normaal ritme wordt gebracht. De medisch directeur en medicus Sunita Nannan Panday- Gopisingh zegt een verzoek gedaan te hebben richting de stichting waarna zij er welwillend op is ingegaan. ‘Kirpalani is akkoord gegaan volledig voor een defibrillator in te komen en ons te helpen met de aankoop’, aldus de directeur. Het personeel zal opnieuw getraind moeten worden om te kunnen werken met dit apparaat. Bio Medical Systems gaat de trainingen verzorgen en ook zorgdragen voor het apparaat.
Cardioloog Nannan Panday gaf kort aan dat zo’n apparaat belangrijk is voor mensen die in een vroege fase van een hartinfarct verkeren. ‘We hebben een jaar of 13 geleden het initiatief genomen om een hartbewakingsunit te starten in ‘s Lands Hospitaal. Als je de zorg voor de hartpatiënt kunt concentreren op een plek, met gespecialiseerde verpleegkundigen en gespecialiseerde apparatuur zal dat de overleving van de hartpatiënten verbeteren.’ Medeoprichter van de Kirpalani Stichting, Baan Stoop, geeft aan dat de stichting al 28 jaar bestaat en hij met Jim Kirpalani sinds de oprichting betrokken is bij de stichting en haar projecten. ‘Er is veel gedaan voor kindertehuizen en ziekenhuizen. Voor ons is onderhoud van de apparatuur heel belangrijk. Er zijn in het verleden zaken geschonken en later wanneer de stichting weer op bezoek komt, dan ligt het apparaat in een hoekje omdat iets kapot is. Maar wij zijn verzekerd dat er hier geen probleem ontstaat, omdat immers beloofd is dat men netjes met de apparatuur om zal gaan’, aldus Stoop.
Kirpalani is een handelsonderneming in het hart van Paramaribo en is al een aantal jaren een begrip in onze samenleving. Begonnen als een kleine, houten winkel op de hoek van de Jodenbree- en Maagdenstraat, groeide het bedrijf uit tot één van de grootste handelszaken in ons land. Het bedrijf heeft sindsdien een gestadige ontwikkeling doorgemaakt. Teneinde inhoud te geven aan één van haar belangrijke doelstellingen, namelijk het ondersteunen van sociale projecten en instellingen in ons land, werd in 1986 de Kirpalani Stichting opgericht. Het bedrijf is een vaste donateur bij tal van sociale instellingen. Kirpalani bestaat al ongeveer 79 jaar.

error: Kopiëren mag niet!