Hongerstaking om verhuur eethuis

Hongerstaking om verhuur eettent.1De gewestelijk politiecommandant van Nickerie, Robert Rakijo, weet te vertellen dat mevrouw Nibte uit Nickerie in hongerstaking is omdat zij in dispuut is met haar huurder. Nibte heeft haar gebouw, waarin een eethuis is ondergebracht, momenteel verhuurd aan mevrouw Ellison. Zonder enige opzegging vooraf probeert Nibte nu de huur te beëindigen, omdat zij zelf een andere bestemming aan het gebouw wil geven. In eerste aanleg was Nibte akkoord gegaan met de huurder dat zij tot en met 31 januari 2015 in de zaak mag blijven. Echter is de eigenares, Nibte, van gedachten veranderd. Zij eist dat de huurder met onmiddellijke ingang vertrekt. Omdat dit haar niet lukt, zou zij in hongerstaking zijn gegaan. Dit heeft ze ook aan de samenleving bekendgemaakt. De politie heeft bemiddeld, maar omdat dit een civiele zaak betreft, wilde de politie haar vingers niet eraan branden. Om escalatie te voorkomen, heeft de sterke arm een middenweg moeten zoeken. Indien Nibte het pand terug wil, moet zij de huurder een termijn geven om te kunnen vertrekken. Rakjio zegt dat er nu een voorlopige schikking is getroffen. De huurder heeft vermoedelijk de tent gesloten, maar zij heeft nog alle rechten op het eethuis. Partijen moeten nog tot een vergelijk komen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!