Amerikaanse ambassade schenkt ICT-apparaten aan KPS

Amerikaanse ambassade schenkt ICT apparaten aan KPS. 1De Amerikaanse ambassade in Suriname heeft gisteren laptops, iPads en andere computerapparatuur geschonken aan het Korps Politie Suriname. De apparatuur zal ingezet worden door de Antinarcoticabrigade en de Forensische Opsporing. Ambassadeur Jay Anania overhandigde symbolisch een iPad aan korpschef Humphrey Tjin Liep Shie. De schenking maakt deel uit van de bilaterale samenwerking tussen de Verenigde Staten en Suriname in het kader van het Caribbean Basin Security Initiative (CBSI). Het CBSI is een programma waarmee de VS met het Caribisch Gebied samenwerkt op het gebied van verbetering van rechtshandhaving bij de aanpak van grensoverschrijdende criminaliteit en bedreigingen van de regionale veiligheid. Deze samenwerking dateert van 2010.

error: Kopiëren mag niet!