Willy Soemita: ‘KTPI wil geen aalmoes van andere partijen’

1Willy Soemita zijn een partij die geen aalmoes wil hebben van andere partijenTijdens de afwezigheid van de voorzitter van de KTPI hebben partijgenoten namens hem de onderhandelingen gevoerd binnen het samenwerkingsverband. ‘Wij hebben onze wenselijkheden op tafel gelegd. Die zijn tot de dag van vandaag in bespreking. Ik geloof dat heel binnenkort partijen weer bij elkaar komen voor de onderhandeling betreffende de positionering van partijen’, wist Willy Soemita te vertellen. ‘Ik ben persoonlijk van mening, en met mij de partij, dat we niet vanuit de sterkte van de partijen van de verkiezingen van 2010 moeten uitgaan. Die verkiezing was onder een andere situatie en andere omstandigheden. Van 2010 tot 2015 is er heel veel veranderd. Natuurlijk gaan we ons afvragen wat de sterkte van de partij op dit moment is. Dat ga je ook niet van tevoren kunnen zeggen, omdat er nog geen stemming heeft plaatsgehad. Feit is dat ook de gewijzigde omstandigheden in de periode van 5 jaar meegenomen moeten worden in de discussie, waarbij partijen andere moeten overtuigen hoe sterk ze zijn.’ Op de vraag of de KTPI een plaats krijgt in Wanica, reageert de voorzitter onzeker. Hij kan nog niet zeggen waar de partij een plek zal krijgen.
Wij gaan niet met gebogen hoofd lopen
‘Wanneer we praten over samenwerking dan gaat het om elkaar aanvullen. Je gaat in die samenwerking elkaar niet beconcurreren. Dat zal geen gezonde samenwerking zijn. Wij zijn een partij, die geen aalmoes wil hebben van andere partijen. Wij moeten andere partijen overtuigen hoe sterk we zijn om op de positie te komen waarop we aanspraak maken. Wij van de partij gaan nooit met een gebogen hoofd lopen. Als we geen overeenstemming bereiken over de positionering, dan gaan wij terug naar de partij om erover te beslissen’, aldus Soemita.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!