Stichting Projekten zoekt geld voor training

Het hoofd van de Gainesschool waar veel kansarme kinderen zijn ingeschreven, heeft aan Stichting Projekten gevraagd om een Aflatountraining op de school te verzorgen. De stichting doet dit heel graag, maar heeft hiervoor financiële ondersteuning nodig. De stichting, die al sinds 2012 de Aflatountrainingen verzorgt, heeft sinds 2013 een gedeeltelijke financiële ondersteuning gekregen van de Centrale Bank van Suriname, die ook aan financiële educatie doet. De financiële ondersteuning vanuit de overheid is minimaal. Agnes Ritfeld, directielid van Stichting Projekten, zegt aan Dagblad Suriname dat er meer geïnvesteerd moet worden in educatie en vorming van jongeren in Suriname. Het is gebleken dat sociaalfinanciële educatie kinderen sterker maakt in het leven en ook voor later wat betreft het omgaan met financiën.
Aflatountrainingen houden onder meer in dat kinderen leren sparen, keuzes maken en plannen. ‘De noodzaak hiervoor blijkt als gekeken wordt naar de maatschappelijke situatie in Suriname, waarbij te constateren is dat veel mensen boven hun stand leven. Al het geld dat zij verdienen, geven zij gelijk weer uit omdat zij geen spaarcultuur hebben. Het patroon van uitgeven wordt nog eens gestimuleerd door de vele opties, die worden aangeboden voor het kopen van goederen op afbetaling.’ Door kinderen op jonge leeftijd sociaaleconomisch bewust te maken en door ze ‘basic life skills’ bij te brengen door middel van activiteiten, verhalen en spelletjes tracht Stichting Projekten hen te stimuleren om te gaan voor verbetering van hun eigen leven en de wereld om hen heen. ‘De trainingen zijn zeer succesvol. Stichting Projekten is op verschillende scholen actief en in bepaalde dorpen in het binnenland.’
‘De kinderen vinden de bijeenkomsten leuk, de opdrachten zijn aansprekend en er wordt veel gelachen. En ondertussen leren ze hoe ze met geld moeten omgaan. Een financiële bijdrage ter ondersteuning van de trainingen kan door middel van crowd funding binnen 20 dagen via de website van Apura Networks geschonken worden of rechtstreeks bij de stichting aan de Dr. Sophie Redmondtstraat 172.’ Stichting Projekten is al 20 jaar actief in Suriname en staat vooral bekend vanwege het jaarlijkse Kinderboekenfestival.

error: Kopiëren mag niet!