Ingesloten legerofficier vrij op basis van visum arts

P.K., officier van het Nationaal Leger (NL), is door de rechter-commissaris (rc) voorlopig in vrijheid gesteld. Deze verdachte kwam op vrije voeten vanwege het feit dat er geen bezwarende bewijzen contra hem zijn gevonden. De rc heeft P.K. naar huis gestuurd, omdat de behandelende arts geen letsels heeft waargenomen. De aanhouding werd daarom onrechtmatig verklaard. Aan P.K. wordt het verwijt gemaakt dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan een zedendelict. Een rekruut beschuldigt hem van seksueel molest. De verdachte werd op maandag 5 januari op basis van de aangifte door de militaire politie in verzekering gesteld. Hij werd na zijn aanhouding bij de auditeur-generaal voorgeleid. Vrijdag is P.K. voorgeleid bij de rc voor de rechtmatigheidstoets.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!