EBS: Mogelijk stroomtekort door onderhoudswerkzaamheden

Mogelijk stroomtekort door onderhoudswerkzaamhedenVan vrijdag 16 tot en met 18 januari 2015 zijn er grote onderhoudswerkzaamheden gepland aan diverse systemen die te maken hebben met de opwekking van de elektriciteitsvoorziening ten behoeve van Paramaribo. Op basis van het bekende gebruikspatroon verwacht de EBS geen calamiteiten, omdat er redelijkerwijs voldoende energie beschikbaar zal zijn.
Echter kan het gebeuren dat er onverwachte storingen optreden in ons systeem. Deze kunnen leiden tot het onverhoeds uitschakelen van wijken.
De EBS doet daarom een beroep op de gemeenschap om heel zuinig om te gaan met de beschikbare energie. Bij overmatig gebruik zal de EBS verplicht zijn om bij toerbeurt wijken uit te schakelen om grotere schade aan het net te voorkomen. Bij eventuele uitschakeling van wijken heeft de EBS op haar website www.nvebs.com een load shedding schema gepresenteerd.

error: Kopiëren mag niet!