Doekhie: ‘Ik bid dag en nacht dat Ramdien op de DNA-lijst komt’

Assembleelid en ondervoorzitter Rashied Doekhie van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Nickerie daagt de ex- districtscommissaris van Coronie, Harriet Ramdien, uit om een zetel in Nickerie te behalen. ‘Ik bid dag en nacht dat Ramdien op de DNA-lijst komt’, stelt de politicus. Doekhie doet een verzoek aan de leiding van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) om de ex-dc op de lijst te plaatsen. ‘Zo kan het volk duidelijk met zijn eigen ogen zien of Ramdien inderdaad corruptie in dit land aanpakt.’ Volgens Doekhie is het helemaal niet mogelijk dat de VHP’er op eigen houtje een zetel haalt. Ramdien zou in 2005 over de rug van een andere parlementariër binnen zijn gekomen. Doekhie hekelt het feit dat Ramdien steeds de indruk wil wekken dat de NDP corrupt is. ‘Wat voor integriteit heeft zij? Zij heeft de partij twee keren gelaten en is vervolgens weer teruggekeerd. Toen was de VHP ook corrupt. Echter moet zij de waarheid komen vertellen over de verschillende praktijken die zij tijdens haar periode als parlementariër en districtscommissaris heeft uitgehaald.’ Doekhie vindt het frappant dat Ramdien nu pas met haar beschuldigingen komt. ‘Dan was zij ook corrupt toch?’ De politicus beweert dat Ramdien gefraudeerd heeft met papieren en stukken van een woning waarin zij nu woont. Deze zogenaamde ‘lanti’-woning zou zij met valse papieren hebben gehad. Ramdien zou ook op de hoofdaktecursus een scriptie hebben vervalst. ‘Hiervoor is zij zelfs afgeschreven.’ Het ergste van dit alles zou zijn dat Ramdien bestelbonnen van het commissariaat van Coronie, tijdens haar periode als dc, zou hebben gebruikt om eigen inkopen te doen. Ze zou ook valse bonnen hebben opgemaakt om haar dienstvoertuig te tanken. ‘Deze zaken hebben gemaakt dat de NDP haar niet meer lustte’, stelt de politicus. Doekhie begrijpt niet waarom VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi ‘zo een persoon’ op het podium haalt om ordinaire uitspraken te doen. Zo noemde zij Doekhie kinderloos en impotent. De seksuele uitspraken van Ramdien storen Doekhie niet. Hij vindt juist dat Ramdien eerst in eigen huis moet gaan kijken. “Zij kan haar eigen kinderen niet vertellen wie hun vader is”, stelt de politicus. Ramdien zei tijdens de afgelopen vergadering in Nickerie dat voor het leveren van 30.000 kubieke meter zand en 30.000 kubieke meter schelpzand, SRD 5 miljoen is gedeclareerd. Ze heeft het bewijs met de handtekening van een sectiehoofd van Openbare Werken. Ze vraagt zich af welke wegen van zand zijn voorzien aangezien de meeste straten door de Nieuw Front-regering zijn verhard dan wel geasfalteerd. Zij gaf verder aan dat achter het gebouw van de waterleiding, een waterkelder gebouwd zou worden. ‘De mensen, de gronddieven, met hun ‘pataka pataka’ stichting hebben dat stukje grond ook genomen.’ Ze benadrukte tijdens de vergadering dat diverse stichtingen als paddenstoelen uit de grond schieten. Doekhie vindt dat Ramdien zaken niet uit hun context moet halen. Volgens hem is het stuk terrein nooit volledig aan de waterleidingmaatschappij afgestaan. Reeds lang was het besluit genomen om de helft van het terrein aan de gemeenschap te geven. Uiteindelijk werd het deel dat bestemd was voor de gemeenschap, afgestaan aan de ‘Stichting Ontwikkeling Nickerie’ om een gemeenschapshuis op het terrein op te zetten. “Het is een stichting die bekend staat voor ontwikkelingsprojecten in het district”, aldus Doekhie. Ramdien wenst niet te reageren op de uitspraken van de NDP’er. Over de reden van haar uitlatingen het afgelopen weekeind kon zij ons ook geen zinnig antwoord geven. “Ik moet een verkiezing winnen en heb het te druk”, stelde de politica verhit.
FR

error: Kopiëren mag niet!