Boko Haram op agenda staatshoofdenvergadering Caricom

Boko HaramTerwijl de Staat Suriname of het ministerie van Buitenlandse Zaken nimmer een officieel standpunt heeft ingenomen over de vele terroristische daden van Boko Haram, zien wij dat de Caricom een regionaal standpunt wil innemen. Bahamas wil de aanvallen van de Islamitische militante groepering Boko Haram in Nigeria op de agenda van de volgende Caricom-staatshoofdenvergadering. Premier Perry Christie van de Bahamas, die tevens voorzitter is van de 15-landen tellende Caribische Gemeenschap, zegt dat zijn land zich reeds heeft uitgesproken over de situatie in Nigeria. ‘We hebben ons medeleven betuigd aan de regering van Nigeria voor de verliezen van levens die de terroristische Boko Haram heeft gemaakt.’ De staatshoofden hebben volgende maand een meeting en Christie wil deze situatie graag op de agenda. Het ministerie van Buitenlandse Zaken, afdeling Caricom, geeft aan dat men niet echt op de hoogte is van de vergadering die gehouden zal worden. Tenminste 23 mensen werden gedood door 3 vrouwelijke zelfmoordterroristen in Nigeria afgelopen weekend.

error: Kopiëren mag niet!