3 jaar voor mishandeling vrouwen

Roche Lattig heeft zich meerdere malen schuldig gemaakt aan poging tot doodslag en mishandeling. Lattig heeft getracht vier vrouwen op verschillende dagen in particuliere bussen te mishandelen of te doden. De rechter merkte op dat het gelukkig telkens op een mislukking uitliep. Roche haalde elke keer een bruin mes, met de lengte van ongeveer 26 cm tevoorschijn, meermalen zwaaiende, voor het overgaan tot zijn daden. De vrouwen hebben steekverwondingen opgelopen door deze handelingen.
Het mes waarmee de misdrijven zijn gepleegd, werd door de politie bij Lattig aangetroffen. Volgens de verdachte heeft de politie haar werk niet goed gedaan. De vrouwen hebben hem als verdachte positief herkend. ‘Mensen lijken op elkaar. De politie heeft het onderzoek niet goed gedaan.’ Op de vraag wat hij met het mes deed, antwoordde de verdachte dat hij vijanden heeft. ‘A no mi na ogriman, ik moet mezelf verdedigen.’
Uit het psychiatrisch rapport blijkt dat Lattig eerder in het Psychiatrisch Centrum was opgenomen. Lattig ontkende dat. Hij ontkende ook een drugsgebruiker te zijn, in tegenstelling tot wat blijkt uit zijn bloedtesten. De rechter achtte het aan hem voorgelegde wettig en overtuigend bewezen. Naar aanleiding van de bevindingen van de psychiater kwam de rechter tot de conclusie dat de feiten de verdachte normaal konden worden toegerekend. De rechter veroordeelde de dader tot een gevangenisstraf van 3 jaar met aftrek.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!