VHP moet kiezen uit 4 kandidaten in Commewijne

VHP kandidaat Commewijne nog niet bekend; Girjasing niet enige optie 1Parlementariër Sheilendra Girjasing van de VHP zegt aan Dagblad Suriname dat er momenteel 4 VHP-kandidaten zijn die mogelijk in aanmerking kunnen komen voor plaatsing op de kiezerslijst in Commewijne. Het gaat om dokter Roy Mohan, de jeugdige ondernemer Dhiraj Soekhai, professor Mohan en Girjasing zelf. Elk van hen zou de VHP-kandidaat voor de komende verkiezingen kunnen worden. Ten aanzien van de positie, die de kandidaat op de lijst zal innemen, zegt Girjasing dat dit waarschijnlijk de tweede plaats zal zijn. Beide Javaanse partijen (KTPI en Pertjajah Luhur) zitten onder één paraplu bij de komende verkiezingen en het is volgens Girjasing daarom vrijwel zeker dat de lijsttrekker voor Commewijne uit deze gelederen zal voortkomen. Vooral vanwege het feit dat dit district bekend staat als het bolwerk van Paul Somohardjo en Willy Soemita. Het is dus niet zo dat Girjasing zijn lijsttrekkersrol in Commewijne aan de PL dreigt kwijt te raken, omdat hij die rol niet heeft. Zijn eigen kandidaatstelling als lijsttrekker bij de vorige verkiezingen was volgens Girjasing een unicum in dit district en lag in het feit dat de PL en KTPI niet meededen.

error: Kopiëren mag niet!