Verhaal gestolen paspoort niet aannemelijk voor rechter

Kantonrechter Alida Johanns gaf gisteren tijdens de motivatie van haar vonnis aan de verdachte, Wicheal Karansing, te kennen dat zij het verhaal van de verdachte niet aannemelijk vond. De verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan het uitvoeren van cocaïne en is hiervoor veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden en een geldboete van SRD 1500, subsidiair één maand hechtenis, opgelegd. Volgens de verdachte zou vlak voor de export van het verderfelijk spul zijn ingebroken in zijn woning, waarbij de criminelen ervandoor gingen met enkele van zijn bezittingen, waaronder ook zijn paspoort. Dit document zou door de criminelen zijn gebruikt om de cocaïne te posten. De magistraat gaf aan dat de datum van afgifte van het document niet overeenkwam met de datum waarop die zou zijn gestolen. De verdachte had volgens onderzoek terstond een nieuw paspoort aangevraagd, nadat de doos zou zijn gepost. De rechter had daarom geen geloof in de verklaringen van Karansing. ‘U probeert de waarheid te vertroebelen’, zei de rechter. De verdachte is reeds drie keren voor soortgelijke feiten veroordeeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!