Suriname krijgt kredietlijn USD 50 miljoen van India

Suriname krijgt een kredietlijn van USD 50 miljoen van India aangeboden. Dit kwam naar voren tijdens een bijeenkomst, waarvoor minister Winston Lackin onlangs is afgereisd naar het Aziatisch land. De mogelijkheid bestaat dat dit bedrag wordt verhoogd, indien de behoefte hiertoe wordt aangegeven door Suriname. Dit bedrag zal onder meer gebruikt moeten worden voor het ethanolproject van Staatsolie, verbeteringen bij de Melkcentrale Paramaribo (MCP) en de aanschaf van waterpompen voor het dorp Wageningen. De Indiase regering zal ook de kosten dekken om het mortuarium van het ‘s Lands Hospitaal te upgraden. Daarnaast krijgt Suriname additionele projecten gefinancierd uit schenkingsmiddelen. Het gaat om ondersteuning van de cassave-industrie in Suriname, assistentie bij de rehabilitatie van de moeder- en kindzorg van ’s Lands Hospitaal en beschikbaarstelling van computers en apparatuur aan het Natin. De projecten zijn deel van de ‘Agreed Minutes’-overeenkomst, die beide regeringen op 13 januari 2015 hebben ondertekend. Tijdens het overleg is afgesproken om samen te werken op een aantal gebieden, zoals handel, de agrarische sector, onderwijs, capaciteitsversterking en wetenschap, cultuur en justitie en politie. Ook is afgesproken om informatie uit te wisselen over regionale integratieprocessen, waar beide landen aan deelnemen.
De commissievergadering werd na zeven jaar wederom gehouden in New Delhi, India. Lackin leidt de Surinaamse delegatie, bestaande uit Onderwijsminister Ashwin Adhin en stafambtenaren. Lackin is zondag gearriveerd in New Delhi. Volgens het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken had hij maandag een ontmoeting met de Indiase minister van Spoorwegen. Voorafgaand aan de commissievergadering dinsdagochtend was de ontmoeting met Vijay Kumar Singh, onderminister Buitenlandse Zaken & Indiase Overzeese Zaken. Daarnaast is ook een kennismaking geweest met de Indiase minister Sushma Swaraj van Buitenlandse Zaken.
FR

error: Kopiëren mag niet!