Ramadhin:‘Vierde zetel VHP in Nickerie zit er dik in’

‘Ik leef niet buiten de politieke realiteit, maar het klimaat is heel gunstig. Een vierde zetel zit heel dichtbij.’ Dit zegt politiek analyticus Hardeo Ramadhin naar aanleiding van de uitspraak van VHP-partijleider Chandrikapersad Santokhi als zou zijn partijcombinatie alle vijf zetels in Nickerie kunnen bemachtigen. Ramadhin zegt dat de uitspraak van Santokhi niet letterlijk moet worden opgevat, maar in de juiste sfeer en situatie moet worden bekeken. ‘Het gaat ook niet om die vijf zetels. Ik denk dat geen enkele politieke combinatie onder de huidige omstandigheden in staat is om die te halen. De situatie in Nickerie voor de huidige politieke samenwerkingscombinatie, waar de VHP deel van uitmaakt, ziet er wel bijzonder goed uit. De grote politieke combinaties zorgen voor een behoorlijke ondersteuning naar elkaar toe en als Doekhie blijft uitschelden, dan komt de vierde zetel wel binnen.’
Ramadhin zegt dat zijn eerdere analyses hem brachten op drie zetels voor de VHP in Nickerie. Gaande de rit heeft hij zijn conclusies moeten wijzigen. Hij geeft aan dat hij aan ‘participerende observatie’ heeft gedaan door ter plekke aanwezig te zijn tijdens de laatstgehouden VHP-vergadering in Nickerie. De situatie in Nickerie is volgens hem ten voordele van de VHP veranderd. Ramadhin constateerde dat hij voor het eerst in 25 jaren zo een grote opkomst gezien heeft in het VHP-partijcentrum in Nickerie. Volgens hem waren er minstens 4.000 mensen aanwezig. In 1987 behaalde de VHP alle 5 zetels in Nickerie. Bij de overige verkiezingen waren het er steeds 3. In 2000 behaalde de VHP 4 zetels in dit district.

error: Kopiëren mag niet!