Politie-inval bij illegale goudwinning

De politie van Brokopondo heeft in samenwerking met het Recherche Bijstandsteam (RBT) op maandag 12 januari een ontruiming uitgevoerd in het concessiegebied van Sarafina. Men had aangifte gedaan ter zake overtreding van de Mijnbouwwet. Volgens de politie van Brokopondo hadden illegalen zich ter plekke genesteld. De sterke arm heeft op de opgegeven locatie vijf personen aangehouden, onder wie twee vrouwen. Ze zijn allen ter zake overtreding van de Mijnbouwwet in verzekering gesteld. Twee uit de groep vertoefden illegaal in het land. Om de locatie te bereiken, moest men ruim anderhalf uur op het stuwmeer varen.
Via de Granmankreek bereikte de politie de plaats. De politie trof de plaatselijke bevolking, die ook een graantje uit de productie meepikte, niet ter plaatse aan. Vermoedelijk was zij getipt, want volgens de aangever was er een grote mijnbouwoperatie gaande. De politie heeft twee kampen ontruimd. In één van de gouddelverskampen vond men een illegaal jachtgeweer. Dit wapen is door de politie in beslag genomen. De verdachten verklaarden dat zij in opdracht van een Surinamer bezig waren. Volgens de politie kan deze zaak ook buiten proces worden afgehandeld, omdat het een economisch delict betreft. Hangende het verdere onderzoek blijft het vijftal aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!