Leakat Mahawatkhan: ‘Doekhie weet alleen te schelden op VHP’

‘Doekhie weet alleen te schelden op de VHP’, zegt de VHP’er Leakat Mahawatkhan uit Nickerie. Het wordt nu tijd voor Doekhie dat hij de naakte waarheid over zichzelf verkondigt in plaats van andere personen en politieke partijen met modder te besmeuren, meent de politicus. ‘Ook Doekhie heeft een jaar in de gevangenis gezeten. Hij had op een agent, een zekere C., geschoten. Die arme man loopt nog steeds met kogels in zijn lichaam rond.’
Mahawatkhan is de beschuldigingen van Doekhie spuugzat. Zo zou Doekhie hebben beweerd dat het VHP-partijcentrum De Olifant aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat met drugsgelden is gebouwd. Mahawatkhan weet dat dit een pertinente leugen is. ‘Het gebouw dateert uit de jaren ‘80.’ Volgens Doekhie zou het partijcentrum in 2009 zijn gebouwd met drugsgelden. Deze zouden binnengebracht zijn door de huidige voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi.
Het partijcentrum dat naast de open zaal staat, zou naar zeggen van Mahawatkhan in 1990 zijn gebouwd. In deze periode was Santokhi helemaal niet gerelateerd aan de VHP. ‘Hij was niet eens in beeld.’ Op zondag 25 maart 1990 werd het besluit genomen om het centrum neer te zetten. Toen zat Dilip Sardjoe aan als penningmeester van de VHP. ‘Ik heb toen duizend Surinaamse gulden gedoneerd voor de bouw van het partijcentrum’, zegt Mahawatkhan. Hij stelt dat het voor personen uit andere politieke partijen gemakkelijk is om de VHP op continue basis uit te schelden en te beschuldigen. ‘Altijd neemt Doekhie het woord drugs in de mond en relateert Santokhi ermee, terwijl hij vergeet dat zijn eigen partijvoorzitter, Desi Bouterse, in 1999 in Nederland is veroordeeld vanwege cocaïnesmokkel. En dat zijn zoon Dino Bouterse in de VS zit opgesloten op verdenking van wapen- en drugshandel.’ Personen binnen de Abop hebben er zelf niet voor geschroomd Santokhi uit te maken voor ‘labaria’, een giftige slang.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!