RGD-directeur: “Geen tekort aan babyvoeding”

Maaltie Sardjoe van de Regionale Gezondheidszorg (RGD) zegt dat er geen tekort aan babyvoeding is geregistreerd. “Het kan een dagje gebeuren dat de voorraad bij de poli op is, maar dat wordt gelijk weer aangevuld”, aldus Sardjoe. Het afgelopen week klaagden ouder over een tekort aan babyvoeding bij de poliklinieken.
Theo Vishnudatt, voorzitter van de vaste commissie van Volksgezondheid had met het oog op de wekelijkse afstanden die men moet afleggen om babyvoeding op te halen, voorgesteld dat ouders tweewekelijks 4 blikken babyvoeding meegegeven moet worden, zodat de wekelijkse loperij wordt vermeden. Sardjoe gaf aan dat dit concept in principe wel mogelijk is, maar dat er met dit concept niet zoveel mensen bereikt worden. “Wij bereiken veel meer mensen met de verkoop van 2 blikken dan met 4 blikken”, aldus de directeur.
De RGD poli te Geyersvlijt beschikt intussen al over babyvoeding en morgen met de verkoop zullen beginnen.

error: Kopiëren mag niet!