5-jarige veroorzaakt woningbrand op Latour

Vijf jarige veroorzaakt woningbrand op Latour.2Een 5-jarige jongen die zaterdagmiddag met een aansteker speelde in een woning aan de Jawahirweg te Latour, heeft brand veroorzaakt waardoor 16 personen dakloos zijn geworden. Brandweervoorlichter Olton Pinas geeft aan dat de brandweer binnen 6 minuten op het brandadres was. Men haalde eerst 2 gascilinders, elk van 28 lbs, uit de woning. Ten tijde van de brand was het kind samen met anderen thuis. Echter was de jongen alleen in de slaapkamer, alwaar de brand begon. De woning, met een oppervlakte van 6 bij 8 meter en geheel uit hout opgetrokken, is compleet met inboedel in de vlammenzee opgegaan. Volgens Pinas is het niet duidelijk of het afgebrande huis tegen brand was verzekerd. Een belendend pand aan de Kweeklustweg heeft ten gevolge van de vlammen schroeischade opgelopen aan de dakgoot, het plafond en aan een diepvriezer en watertank. Dit pand is wel tegen brand verzekerd. Volgens de brandweervoorlichter hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!