BBS’er bekent moord vriendin

De BBS`er Jeevan B., die terecht staat voor de dood van zijn 35-jarige vriendin Reshma Basropansingh, heeft gisteren een volmondige bekentenis afgelegd over zijn betrokkenheid bij de dood van de onderwijzeres. Volgens de verdachte was hij samen met twee vrienden op 25 augustus naar Nickerie vertrokken. Hij had vooraf al een afspraak met het latere slachtoffer gemaakt, waarbij zij hem op het terras van het hotel, waar Jeevan en zijn vrienden logeerden, zou opwachten. De vriendin haalde de verdachte op en zij besloten om een beetje rond te wandelen in het rijstdistrict en daarna een paar restaurants te bezoeken om iets te nuttigen. Hierna ging hij in de avonduren samen met Basropansingh naar een winkel om enkele spullen voor haar te kopen. Hierna is hij wederom afgezet bij het hotel met de afspraak dat zij hem de volgende dag vroeg zou ophalen, zodat Jeevan het voertuig van Basropansingh kon laten verzekeren en herkeuren. In de rechtszaal zei de verdachte dat hij echter niet aan zijn vriendin had medegedeeld dat hij de volgende dag vroeg naar Paramaribo moest vetrekken. Basropansingh haalde hem iets later dan verwacht op. Onderweg naar de keuring vroeg het latere slachtoffer aan de verdachte dat hij liever bij een winkel zou uitstappen, omdat een neef van haar bij het keuringsstation werkte. Jeevan vond dit vreemd, omdat hij niet begreep waarom Basropansingh zo geheimzinnig met hun relatie was, terwijl zij elkaar al vijf jaar kenden. Desondanks stapte hij uit en gaf hij haar het geld mee om de zaken te regelen. Toen alle boodschappen al waren afgerond, gaf de verdachte haar te kennen dat hij vroeg naar de stad moest vertrekken. Jeevan vroeg het slachtoffer om seksuele omgang met hem te hebben. Hij zou hiervoor en hotelkamer huren. Het slachtoffer stemde niet mee, omdat zij van mening was dat dit haar reputatie in Nickerie zou schaden als iemand haar zou zien. Afgesproken werd om dit op een locatie aangewezen door de onderwijzeres te doen.
Basropansingh reed volgens Jeevan een voor hem onbekend zandweg binnen. Het ging om een zijweg te plantage Waterloo in het district Nickerie. Tijdens het bedrijven van de liefde ontdekte de verdachte een zuigvlek op één van de borsten van het slachtoffer. Volgens de onderwijzeres zou dat door haar BH zijn ontstaan. Jeevan ging door met het botvieren van zijn seksuele lusten en ontdekte een tweede zuigvlek op de nek van Basropansingh. De oorzaak volgens het slachtoffer was dat zij door een muskiet zou zijn gebeten. Jeevan raakte verhit en kreeg het vermoeden dat Basropansingh voor hem uitliep. Tijdens de woordenwisseling bleef het slachtoffer ontkennen. Zij sprong op de achterzitting. Jeevan pakte zijn dienstwapen en spande deze. Jammer genoeg is deze bij een beweging afgegaan met het noodlottig gevolg voor de onderwijzeres. Na zijn daad gooide Jeevan zijn dienstwapen weg en deed een valse aangifte van vermissing van zijn vuurwapen. Een dag voordat het ontzielde lichaam was ontdekt, dinsdag, was een man aan de Fredericiweg, niet ver van de plaats waar het voertuig met het lijk is gevonden, een winkel binnengegaan om te bellen. De persoon die dit aan de politie had gemeld, werd door zijn schoonbroer erop geattendeerd dat de man een vuurwapen aan de voorzijde van de handelszaak tussen enkele bloemen had bewaard. De politie spoorde de eigenaar van het wapen op en kwam tot de conclusie dat het toebehoorde aan de Beveiliging en Bijstanddienst Suriname (BBS). Aan de hand van camerabeelden van de winkelzaak werd het voor de politie duidelijk dat er een verband bestond tussen de beller, die aangaf dat er een voertuig onbeheerd stond in het Lachmanproject. Na verder onderzoek bleek het wapen op naam te staan van Jeevan, die met medewerking van de commandant van BBS was aangehouden en overgedragen aan de politie in Nickerie. Op 18 februari wordt deze zaak verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!