Rampedarath: ‘Manglie moet correcte zaken vertellen aan het publiek’

Rampedarath.1Volgens Bramhdew Rampedarath, voorzitter van de Vereniging van Padieproducenten (VPP), moet rijstmagnaat Imro Manglie zaken correct vertellen aan de gemeenschap. ‘Dat Manglie beweert dat hij niets heeft gehad van de NDP-regering is helemaal onjuist’, zegt Rampedarath. Volgens hem heeft Manglie in de jaren ’98 USD dollars bij de Centrale Bank van Suriname verwisseld tegen een koers van Sf 1.800, terwijl de koers volgens hem 1 op Sf 1.000 was. In die periode was de koers erg hoog. De tegenwaarde hiervan heeft Manglie volgens hem tot nog toe niet terugbetaald. ‘Hij moet dan niet komen zeggen dat hij niets heeft gehad van de NDP-regering. Integendeel is hij degene die geprofiteerd heeft van de NDP. Hij heeft ook een groot stuk terrein van de veehouders te Stalweide, groot 480 hectare, gekregen. Al het vee heeft hij volgens hem doodgeschoten. Waarom zegt hij deze dingen niet’, vraagt Rampedarath zich af. Manglie zou ook een pelmolen van het buitenland gedoneerd hebben gekregen.
Rijstmagnaat Imro Manglie hiermee geconfronteerd, zegt dat hij nooit gelden heeft gekregen van de Staat, noch de Centrale Bank van Suriname. ‘Als ik gelden heb gehad, dan heb ik het geïnvesteerd in het land. Ik wil niet ingaan op uitspraken van moordenaars en mensen die geestelijk gestoord zijn’, zegt de rijstmagnaat. Hij kan zich niet vinden in hetgeen Rampedarath aangeeft. Manglie zegt verder dat hij het stuk terrein waarover Rampedarath het heeft, via de rechter heeft gekregen. Hij verbouwt nu padie erop. ‘Hij moet de laatste zijn die moet praten over terreinen, want hij heeft door mij tedoen een terrein van 150 hectare gekregen te OWMCP. Hij is het terrein kwijtgeraakt, doordat hij schulden had bij de Landbouwbank die hij niet heeft afgelost.’ Volgens Manglie zit het bestuur van het Adron vol ‘dronkaards en moordenaars’. Rampedarath heeft ook zitting in het bestuur. ‘Ik vind het erg dat deze politieke loyalisten verbonden zijn aan zo een wetenschappelijk instituut’, zegt Manglie.

error: Kopiëren mag niet!