Health and Fit workshop

Op zaterdag 10 januari wordt het eerste deel van het programma voor zwaarlijvigen dat verzorgd wordt door ActieFysio Clinique for Physiotherapy in het district Para afgerond. Dit geschiedt middels het houden van de Health and Fit workshop. Op deze dag zullen de participanten uitgebreid geïnformeerd worden door de dietiste Soepar Tiffany en de Health educator Baktawar Sharda.
Soepar zal de relatie tussen het belang van voeding en gezondheid bespreken. “We weten wel dat suikers en vetten slecht zijn en dat we het moeten vermijden, maar wat moeten we dan wel eten? En waarom zijn deze vetten zo slecht “. Er wordt uitgebreid gesproken over gezonde bereidingswijzen van voeding, over de juiste samenstelling van maaltijden en over de juiste voedingskeuzes. Verder zal Baktawar de participanten inlichten over de relatie tussen beweging en gezondheid. “Waarom zouden we veel meer moeten bewegen?” Wat voor invloed heeft dit allemaal op onze organen m.n. het hart, de longen, de hersenen. Hoe zou ik op zo een manier hart- en vaatziektes vermijden/beperken. Verder zullen de participanten vooral praktisch bezig zijn. Indien men wil meedoen met de workshop kan men zich registreren op het Districtscommisariaat van Para. Met deze workshop probeert ActeiFysio de bewoners van Para aan te sporen bewuster om te gaan met hun leef-, eet- en beweeggewoonten.

error: Kopiëren mag niet!