Weg Ricanau Mofo wordt gerehabiliteerd

De weg naar Ricanau Mofo wordt gerehabiliteerd. Een delegatie van het ministerie van Openbare Werken bracht op maandag 5 januari een consultatiebezoek aan het dorp. Onder leiding van minister Rabin Parmessar heeft de delegatie een onderhoud gehad met de kapitein, basja’s en dorpsgemeenschap over de te verrichten werkzaamheden. President Bouterse was enige tijd geleden in het dorp en heeft de belofte gedaan dat er gewerkt zou worden aan de infrastructuur daar. Hiermee wordt de belofte van de president waargemaakt.
De weg met een totale lengte van 9.1 kilometer zal volledig voorzien worden van een 30 cm laterietlaag. Ook moeten de lozingen volledig opgehaald worden en de bermen moeten afgewerkt en ontbost worden. Voor de werkzaamheden zijn 50 werkbare dagen uitgetrokken. De laatste voorbereidingen worden nu getroffen en het werk vangt eind januari aan. Het ligt in de planning om de weg in april op te leveren. Haukes NV is belast met de werkzaamheden.
De delegatie heeft ook een bezoek gebracht aan Wonoredjo, een kleine woongemeenschap in Moengo. Daar had men met buurtbewoners een onderhoud. In totaal zijn 12 niet-verharde wegen geïdentificeerd, met een totale lengte van 4 kilometer. Minister Parmessar heeft aangegeven dat deze wegen ook verhard zullen worden. Dit project wordt opgesplitst in 2 fasen. In de eerste fase zal de riolering aangepakt worden en het weglichaam zal gemaakt worden. In de tweede fase zal de verharding van de weg plaatsvinden. De werkzaamheden van fase 1 vangen aan in de laatste week van februari.

error: Kopiëren mag niet!