Tree Climbing Fish Conferentie stimuleert positieve houding

Eerste tree climbing fish conferentieGisteren is de eerste Tree Climbing Fish Conferentie in Suriname gehouden. Bekende Surinaamse vrouwen hebben door middel van motivatieredes geprobeerd meisjes en jonge vrouwen tussen 15 en 25 jaar te inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Onder de sprekers waren Karin Refos, Emmy Hart en Lita Gunther, die elk op hun eigen manier en vanuit hun eigen beleving dezelfde boodschap brachten. Gunther had het over haar persoonlijk verhaal als alleenstaande moeder. Ze gaf het publiek mee dat het belangrijk is om voor jezelf te kiezen. ‘Als je merkt dat in een liefdesrelatie de persoon waar je zoveel om geeft, deze gevoelens niet of niet voldoende beantwoordt of jou niet op een correcte manier behandelt, dan moet je niet bang zijn om een punt achter zo een relatie te zetten’, legde Gunther uit. Refos benadrukte dat enkele belangrijke eigenschappen nodig zijn om succesvol te zijn in het leven. Geduld hebben en positief denken, zijn daar enkele van.
De organisator van het evenement, Gene Hewitt, is van Surinaamse origine en is student ‘Psychodynamic Counseling’ in Engeland. Hij wil bij een volgend evenement zich richten op jongens en vooral hangjongeren. Hij gelooft er stellig in dat elk mens tot veel in staat is. Velen hebben slechts een ‘push’ nodig in de juiste richting, zegt Hewitt. ‘Ik ben gestart met plannen en fundraising vanuit London ongeveer 6 maanden terug. Het idee had ik al 2 jaren. Het concept heb ik zelf bedacht. Ik ben een psychodynamisch ‘organisational consultant’ in opleiding. Ik wilde iets terug doen voor Suriname. Dat was belangrijk want ik woon niet in Suriname dus het zou onverantwoord zijn van mij om van alles naar boven te halen bij de meisjes om daarna weer op het vliegtuig te stappen.’
Jongedames hebben het meest behoefte aan motivatie, vindt Hewitt. ‘Ik ben ervan overtuigd dat je enorm op zoek bent naar jezelf in deze leeftijdscategorie. ‘People rub off on you’ en dit is zo een ‘impressionable age group’ dat je alle positieve invloed kan gebruiken die je maar kan krijgen. Ik heb Ethel Pengel horen spreken toen ik 17 jaar oud was op het Lyceum 2 en ik draag het heel mijn leven met mij mee. Als het goed gedaan wordt en je staat er open voor, dan gaan deze energie en deze woorden in je poriën zitten en worden ze deel van je DNA.’

error: Kopiëren mag niet!