Mahabier vangt grote pasisi op Surinamerivier

Mahabier vangt grote Pasisi uit de Surinamerivier.1
Mahabier vangt grote Pasisi uit de Surinamerivier.2
Mahabier vangt grote Pasisi uit de Surinamerivier.3“Dit is de eerste keer dat ik een grote vis heb gevangen”, zegt Krishanpersad Mahabier trots in gesprek met Dagblad Suriname. De 54-jarige visser heeft op 06 januari 2015 een grote pasisi gevangen. Het is een pasisi van ongeveer 1.85 m lang en ruim 300 kilogram. De grote vis werd gevangen op de Surinamerivier nabij Domburg. De pasisi is de grootste meerval in de Surinaamse wateren.
Mahabier is bijkans vier jaar terug begonnen met visserij in de rivier. Daarvoor deed hij aan zwampvisserij. Volgens hem was hij zoals altijd met zijn buurman op de rivier. Op de bewuste ochtend, omstreeks 04:00 uur, merkten zij dat er een vis vast zat in de netten. Zij probeerden de netten uit het water te halen en zagen tot hun verrassing een ‘bigi fisi’. Er moest een moker aan te pas komen om de kanjer binnen te halen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!