Achterstallige gelden bushouders uitbetaald

Gisteren is een deel van de achterstallige gelden uitbetaald aan de bushouders. De bushouders van de lijnroutes 1, 2, 3, 4, 7, en PG mochten hun geld gaan innen. De uitbetaling is het verschil tussen het door de overheid vastgestelde bustarief en de kosten die de bushouders daadwerkelijk maken. Het gaat om een totaal bedrag van ongeveer SRD 4 miljoen zegt de voorzitter van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO), John Mahadewsing. Er moet nog een restbedrag van ongeveer SRD 7 miljoen betaald worden. Mahadewsing hoopt dat dit bedrag ook gauw uitbetaald wordt. Voordat de betalingen geschieden, wordt een begroting opgemaakt en gestuurd naar de Raad van Ministers. Is deze goedgekeurd, dan wordt het gestuurd naar Algemene Zaken. Er worden vervolgens reçu’s opgemaakt, die gestuurd worden naar het ministerie van Financiën. Dit departement moet dan overgaan tot de betaling. Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme was niet te bereiken voor commentaar.

error: Kopiëren mag niet!