Nationaal Archief organiseert boekpresentatie biografie Henck Arron

Op vrijdag 9 januari 2015 zal dr. Peter Meel een presentatie verzorgen over zijn publicatie ‘Man van het moment’. Het is een politieke biografie van Henck Arron. Het boek is gebaseerd op uitgebreid onderzoek in archieven in Suriname en in Nederland en op interviews met meer dan honderd informanten. Meel brengt Arron voor het voetlicht als parlementslid, minister-president en vicepresident en als voorzitter van de Nationale Partij Suriname. Hij besteedt aandacht aan de sleutelrol die Arron speelde bij de totstandkoming van de onafhankelijkheid, maar beschrijft niet minder uitvoerig diens betrokkenheid bij de turbulente politieke ontwikkelingen in de jaren tachtig en begin jaren negentig. De presentatie zal op vrijdag 9 januari 2015 om 19:00 uur worden gehouden in de vergaderzaal van het Nationaal Archief Suriname (NAS). Na de presentatie zal er een discussieronde zijn.
Peter Meel (Leiden, 1959) is onderzoeksdirecteur van het Instituut voor Geschiedenis van de Universiteit van Leiden. Zijn belangstelling gaat in het bijzonder uit naar de 20ste-eeuwse geschiedenis van Suriname. Eerder publiceerde hij onder andere ‘Op zoek naar Surinaamse normen’, ‘Nagelaten geschriften van Jan Voorhoeve (1950-1961)’ en ‘Tussen autonomie en onafhankelijkheid. Nederlands-Surinaamse betrekkingen 1954-1961’.

error: Kopiëren mag niet!