Girjasing: “Meer NDP’ers zullen vertrekken”

Meer mensen zullen de NDP de rug toekeren. Dat voorspelt Sheilendra Girjasing. Dit doet de parlementariër op basis van de overloop van de NDP’er Charles Pahlad naar de VHP. “Meer NDP’ers zullen vertrekken. Ze zijn doodmoe van de corruptie. Als je van de NDP ben en je kan niet tegen corruptie, ga je het niet lang kunnen volhouden”.
Eerder zijn ook de broer van Rashied Doekhie, Mohamed Doekhie, Regillio Dors en Cedric Samson overgestapt. Een duidelijk bewijs dat het krioelt van de corruptie binnen de NDP, stelt Girjasing. “De president heeft eerder gezegd dat veel projecten meki yang plannen zijn geworden. Op diverse momenten hebben Andre Misiekaba en de voorzitter van het parlement Jennifer Geerlings-Simons de president gewaarschuwd voor corruptieve zaken”, zegt Girjasing.
Dat het niet goed gaat met de NDP is ook te merken aan de ruzies in de districten, zegt hij verder. “Vooral in Nickerie worden waarden en normen overboord gegooid. De nieuwe ontwikkeling is dat zelfs dominees en pastoors in Nickerie met de politiek bemoeien en anderen aanzetten tot rassenhaat”, zegt Girjasing doelend op het tv programma van Kenneth Donk.
Ook de recente uitspraken van bisschop Steve Meye, die racistische opmerkingen op facebook heeft gemaakt aan de voorzitter van de VHP Chandrikapersad Santokhi, geeft volgens Girjasing aan dat de NDP alle waarden en normen overboord heeft gegooid.
De NDP heeft steeds de media als instrument gebruikt om nieuwsverslagen met opzet te verdraaien en te verminken, om de bevolking zand in de ogen te strooien. “De enige waarheid van deze partij is dat het op een heel laag niveau aan politiekvoering doet en alles op alles zet om aan de macht te kunnen blijven”. De overstap van Pahlad is volgens de VHP parlementariër een goede stap om corruptie te bestrijden. Met deze zet is de VHP alleen maar sterker geworden, aldus Girjasing.

error: Kopiëren mag niet!