Natte Bigi Broki Waka drukt pret niet

1 Bigi Broki Waka 1
1 Bigi Broki Waka 2
1 Bigi Broki Waka 3De 12de editie van de Bigi Broki Waka is een natte geworden. De regen viel met de bakken neer zondagochtend bij de start van de 5km wandel- en trimloop. Echter, dat drukte de pret niet bij de ruim 5.300 deelnemers van deze loop. Men trotseerde de regen, soms met een parapluutje, soms gewoon erdoor over de Jules Wijdenboschbrug. Voorzitter Hans Girjasing van de organiserende Stichting Bigi Broki Waka voegt een vrolijke noot toe. ‘Misschien heeft de regen dit jaar voor variatie gezorgd. Het was aan de ene kant ook koel’, zegt hij. Naast de wandelloop was er ook een Run4Kids over 2,5km. Er was een wedstrijdgedeelte over 5km en 10km.
Guyanese dominantie blijft
Op het wedstrijdnummer 10km snelloop hebben de Surinaamse atleten de Guyanese dominantie niet kunnen stuiten. Ook dit jaar wonnen zowel bij de mannen als vrouwen Guyanezen de hoofdprijs. Bij de mannen werd Cleveland Forde de nieuwe kampioen, gevolgd door zijn landgenoot Cleveland Thomas. De eerste Surinamer volgde hierna, te weten good old Steven Vismale op de derde plaats. Bij de vrouwen verdedigde de jonge Alika Morgan haar titel. Haar landgenoot Andrea Forster werd tweede. De Nederlandse veteraan Carolien Marlet, die in Suriname woont, eindigde als derde.

error: Kopiëren mag niet!