Corruptie binnen NDP wordt ‘Oom Challie’ te veel

Foto's: Ranjiv Sunderpersadlall
Foto’s: Ranjiv Sunderpersadlall

frontfotobinnen1De corruptie binnen de NDP is de oorzaak dat ‘Oom Challie’ of de ‘Tiger van Wanica’ besloten heeft om de paarse partij de rug toe te keren en over te stappen naar de VHP. Charles Pahlad blijft een trouwe NDP’er ,ondanks hij op een brute wijze op een zijspoor werd gezet. Maar de corruptiedruppel, die nooit is aangepakt door president Desi Bouterse, heeft de emmer doen overlopen. Afgelopen zaterdagavond werd Pahlad onder luid gejuich van meer dan 600 VHP’ers tijdens een drukbezochte ressortmeeting te Houttuin ontvangen. De aanwezige VHP-hoofdbestuursleden ontvingen Pahlad met open armen. De 72-jarige industrieel deed ook spontaan mee aan de activiteiten van deze Opo Yari-meeting.
Partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi gaf tijdens zijn toespraak aan dat Pahlad gedurfd heeft door officieel de VHP te ondersteunen. De stonfutu van de NDP heeft niet de waardering gehad binnen de partij van Bouterse. Santokhi vertelde dat toen hij actief werd op het politieke veld in Wanica, hij door Pahlad erop werd gewezen dat het hem moeilijk werd gemaakt door de komst van hem. De VHP-voorzitter bekende eveneens dat Pahlad s’morgens vroeg tot s’avonds laat het veldwerk verrichtte voor de paarse partij waar hij ondanks hard werken, miskend werd. De VHP-voorzitter verwelkomde Pahlad met een warme brasa.

‘Ik was paars en nu ben ik half-oranje’

‘Ik ga de NDP niet bespreken,’ gaf Pahlad mee aan het gehoor. Maar gaf toe dat corruptie er de oorzaak van is dat hij de NDP de rug heeft toegekeerd. Hij vroeg de president steeds om dit gezwel aan te pakken, maar de president gaf er geen gehoor aan.
Op het podium zei Pahlad dat zijn overstap geen nieuws is voor Bouterse. ‘Ik was paars en nu ben ik half-oranje’, zei Pahlad doelen op het feit dat hij nog formeel lid is van de NDP.
Bouterse had dit al voorzien door geen hand uit te reiken om de corruptie een halt toe te roepen, hoewel hij bij zijn aantreden had aangekondigd een kruistocht tegen corruptie in te zetten om deze met wortel en tak uit te roeien. De halve oranje-man weet dat er op alle fronten binnen de regering wordt gestolen.
Pahlad is NDP-assembleelid en zei dat zal hij quorum zal blijven verlenen. Hij benadrukte dat hij niet tot de VHP is toegetreden vanwege een of andere gunst. ‘Ik wil niets hebben.’ Ook binnen de NDP had hij nooit om enige gunst gevraagd.
Bij de afgelopen verkiezingen kwam Pahlad als lijstduwer met meer dan 8.000 stemmen op eigen kracht binnen als parlementariër. Met de komst van Pahlad naar de VHP zal hij naar verwachting zijn achterban adviseren om op de VHP te stemmen. Zelf heeft hij geen ambities meer om op de kandidatenlijst te staan.
Nu Pahlad de paarse partij officieel de rug heeft toegekeerd, heeft ze in het district Wanica geen echte trekker meer. Een paar jaren geleden probeerde Bouterse de ex-presidentskandidaat Rabin Parmessar te maken tot trekker van Wanica, maar dat mislukte. Nu heeft Bouterse de nieuweling in de politiek, LVV-minister Soeresh Algoe, voorgedragen als lijsttrekker van Wanica.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!