‘Biertje op, wij laten je wegrijden na 25 mei’

sanDat VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi klaar is om de regeermacht over te nemen op 25 mei 2015, heeft hij zaterdagavond wederom benadrukt op een druk bezochte ressortvergadering van de oranje partij te Houttuin. Op zijn owru yari-meeting in Ocer zei de voorzitter van de NDP tevens president, Desi Bouterse, dat hij al een krat bier heeft besteld om de verkiezingsoverwinning op 26 mei te vieren. Santokhi reageerde hierop door te zeggen: ‘biertje op, wij laten je wegrijden na 25 mei. Niet Santokhi, niet de VHP, maar het volk gaat je wegsturen’, gaf de VHP-topman mee aan zijn rivaal. Santokhi vindt het erg dat Bouterse het volk stimuleert om alcohol te gebruiken door de overwinning met bier te vieren. ‘Wij gaan het volk ook wat meegeven nadat we de verkiezingen op 25 mei gewonnen hebben. Dat is dozen en containers met liefde’, zei hij.
Bouterse creëert zelf armoede
President Bouterse zei onlangs op een NDP-meeting dat armoede de grootste tegenstander is van de regering. ‘Maar Bouterse heeft deze armoede zelf gecreëerd door zijn wanbeleid’, slingerde Santokhi naar hem toe. ‘Naast financiele armoede is er ook sprake geestelijke en rechtstatelijke armoede in het land. U bent geestelijk armer geworden door de vele haatprogramma’s jegens de VHP en haar voorzitter dagelijks op de radio’, gaf Santokhi aan. Hij haalde aan dat het Spaar- en Stabiliteitsfonds een goed instrument was om armoede tegen te gaan. Deze regering heeft de wet echter ingetrokken kort na aanvang van de behandeling ervan. In dit fonds zouden de meeropbrengsten uit onder andere de mijnbouwsector gespaard worden voor investering in andere sectoren en voor moeilijke dagen.
Investeerdersonvriendelijk
Santokhi gaf ook aan dat de huidige regering investeerdersonvriendelijk is. Hij wist te vertellen dat een investeerder cacao wil telen in Suriname. De omstandigheden in Afrika, waar deze teler actief was, zijn niet meer van dien aard. ‘Daarom wijken ze uit naar andere gebieden. Ze zijn ook naar Suriname geweest en zijn uiteindelijk beland bij IDCS. Deze vertelde de investeerder om een bus te pakken en te kijken naar geschikte gebieden in Commewijne en Domburg. Zo ga je toch niet om met potentiele investeerders’, zei Santokhi. ‘Ik heb ook een gesprek met ze gehad en heb gezegd te wachten tot 25 mei wanneer we aan de macht komen.’ Santokhi zei tot slot dat dit jaar niet het jaar van de waarheid wordt zoals de president dat heeft aangekondigd, maar wel het jaar van de bevrijding.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!